lördag 15 maj 2010

Vilodag och dags för killarnas träning

I dag är det vilodag och Carl och Erik ska iväg på fotbollsträning.

Jag har fått mitt första utkast av coach Ingemar för att nå New York Marathon 2012. Detta har förankrats hos hustrun igår och jag har grönt ljus för min satsning. Det första steget är att jag ska göra en test av min fysiska status på Access Rehab i Stockholm, för att kunna planera träningen lite mer detaljerat framöver. Telefonluren lyfts på måndag och signalen går fram till Rubin McRae som ska vara en hejjare på detta med löpträning.

Min bror kommer att sätta ihop ett kostprogram till året slut för att balansera upp min viktnedgång så jag inte förlorar onödigt mycket muskelmassa. Fokus fram till årsskiftet kommer att vara att nå 80kg nivån vilket är nio kilo fettvävnad som ska bort. Det kommer bli mycket promenader i rask takt mellan 60 o 120 minuter. Till detta 3 gånger gymträning i veckan samt några pass cykelintervaller.

Jag hoppas vid gudarna att jag är ett underbarn av viktnedgång för tanken på att inte löpträna är olidlig. Men jag förstår Ingemars oro att belasta kroppen på det sättet jag gjort med mina 60km i veckan de sista månaderna. Han vill naturligtvis säkerställa att jag i det långa loppet inte får några långvariga skador som sätter käppar i hjulet för 2012.

Nej nu trampar smågrabbarna i hallen och vill åka.

Peace Love och Löparskor //J

2 kommentarer:

 1. Hej! Vad kul och spännande kommer att bli!! Jag följer din resa till NY!
  Själv har hag gått ner mycket och nu är jag nära att springa mitt första mara!!
  Det var Berlin som var planerad men det blir Stockholm först!!
  Jag är så nervös!!! :D
  Heja heja oss!

  SvaraRadera
 2. Tack för alla hejar rop jag kommer upp till Stockholm som åskådare och hejar fram dig =)Lycka till med finslipningen inför maran. Mvh Jesper

  SvaraRadera