lördag 8 maj 2010

Sitter och surar

Surar idag för att det runt omkring mig springs idag utan att jag är med. En kollega springer en Spring Cross tävling i Stockholm. I stort sätt att bloggare som jag följer springer Kungsholmen runt.

Jag är inte med 'bummer' fortfarande för tjock och tung för tävling. Just nu står kroppen stilla .... eller ja ett halvt kilo i veckan pillar jag ner. Under hela första tre månaderna gick bra med ett kilo i veckan och då syntes det. Kroppen har verkligen vant sig med belastning nu precis som alla gurus har skrivit om. Men jag vägrar att hoppa på en diet bara för att boosta dom sista sju kilona. Samtidigt kan jag inte äta mindre än jag gör, delar alltid på portionerna på lunchen. Ersätter mer än gärna stora delarna av ris,pasta och potatis med grönsaker.

Min plan är följande:

* Tillbaka till mer långa träningspass i rätt pulszon för en gångs skull.
* Dags att slita lite extra på rumpmuskelaturen och sätta sig på träningscykeln i låg fart.
* Fler brottningsmatcher med mina barn på kvällarna.

Det är dock bara 4 månader kvar till mitt första mål i september. Tiden flyger just nu och jag med den.

Sweet home Alabama!

//J

4 kommentarer:

 1. Se det såhär: Nu får du umgås med din underbara familj istället för att hänga med svettluktande fundamentalister :)

  SvaraRadera
 2. För muskelbygge är träningen 80% av resultaten. För fettförlust är kosthållningen 80% av resultaten. Så enkelt är det. Återigen, var ligger ditt fokus?
  Visserligen uppstår en synergistisk effekt av att kosthållning och rätt träning upprätthålls, men för fettförlust är kosthållningen största bidragande orsaken, och det lättaste sättet att skapa ett kaloriunderskott.
  Så absolut, ersätt de energitäta livsmedlen! Grönsaker och rotfrukter (ej potatis) istället för ris, pasta, potatis, bröd. Kommer mätta dig och minska sug. Tugga din kalorier, drick dom inte! Mjölk, saft, vin, öl, proteinshaker, energidrycker ger energi som inte mättar alls. Feta köttprodukter (över 10%) är som vetemjöl, mycket energi men lite volym. Satsa på lite magrare alternativ men i mer mängd. Protein är det näringsämne som har störst mättnadseffekt. Krydda och marinera ordentligt, använd gärna äppelcidervinäger som smaksättare i matlagningen. Sist men inte minst, om du känner dig hungrig för att du ständigt måste smådutta med måltiderna, prova för guds skull periodisk fasta! (Släpp de förutfattade meningarna ordet "fasta" skapar och kolla upp det bro)Första 1-2 dagarna är lite jobbiga men man vänjer sig fort vill jag lova! Kör själv med det sen 2 år tillbaka, aldrig varit lättare att hålla sig i form utan att behöva bygga sitt liv runt det! Oerhört avslappnad livsstil, och trots att jag dietar är jag ständigt mätt och pigg!

  SvaraRadera
 3. Förövrigt ligger du helt i fas. 0,5 kg/vecka är en perfekt takt för viktförlust utan muskelförlust. Med 15 veckor kvar till sista augusti blir det 7,5 kg. Och med tanke på att jag kommer och hälsar på i juni/juli så kan du vara lugn bro =)
  Och även om träning inte är största orsaken till viktförlust, så är brottningsmatcher med barnen givet för ett lyckligt liv. Du är en vis man.

  SvaraRadera
 4. Tack Nanni ska ta tag i och skruva lite mer på intaget av födoämnen. Håller med dig att jag ibland glömmer mitt mål vill både bli snabbare på milen och gå ned i vikt. Det är just nu för mig en helt omöjlig uppgift att göra båda två samtidigt.

  Vikt till september sen fort fort fort.

  ps Monica det finns något visst med träningsdoft =) ds

  SvaraRadera