onsdag 19 maj 2010

VAB inte av ondo denna gång i alla fall

Två dagar hemma med våd av barn passade för en gångs skull in i jobbstressen. Inte allt för mycket ombokningar i kalendern.

Idag körde barnen igång redan vid halv sex på morgonen med sina ritualer välling och Bolibompa. Pappa fick ligga kvar i sängen med nytt nummer av Runners World inte illa eller hur.

Den periodiska fastan fungerar bra kroppen börjar vänja sig och någonting händer det märks. Ska bli väldigt roligt att väga mig på måndag. Dagens träning blir hantlar hemma i uthuset samt 120 min rask gång längtar enormt till kvällens övningar.

Min kusin Odd som är naprapat, har hjälpt mig med tipsa och tricks för att förebygga löparknä. Fick en inbjudan till en sida med övningar och instruktionsvideos. Hans råd var till mig att ta i och stretchen så det verkligen känns ordentligt i utsidan av låret och sätesmuskeln. Vidare rekomenderade han mig att prata med min naprapat för att lätta på låsningarna i bäckenet som lätt uppstår för löpare som tränar hårt. Det är tydligen så att de mindre musklerna gärna blir lite stela och låser upp rörligheten i bäckenet, vilket i sig påverkar IBT senan.

Har ni några specialövningar så dela gärna med er.

Peace Love och Löparskor //J

1 kommentar:

  1. Jag brukar lägga upp benet i vinkel på ett bord och sedan luta överkroppen i olika vinklar för att stretcha sätesmuskler, det brukar hjälpa IBT-senan oxå tycker jag. Om den senan börjar kännas stel och öm brukar jag på egenhand knåda utsidan av låret ganska hårdhänt.
    Håller ögonen öppna efter fler stretchingtips på din sida ;)

    SvaraRadera