måndag 17 maj 2010

Plattan i mattan nu kör vi!

Nu är startskottet skjutet och den nya eran av min träning sätter fart utifrån coach Ingemars träningsprogram och bror Johannes matprogram.

Ingemars program är de första månaderna inriktat på gång och cykel i en träningsvolym på 7-9 timmar i veckan. I dessa timmar ingår att minst 2 gånger i veckan gymträna med inriktning på bålstyrka samt smidighets träning. Beroende på vad tester på Access Rehab i Stockholm visar, för att se var mina muskulära styrkor och svagheter som löpare ligger, så kommer detta att modifieras.

Dagens runda som började 05:45 gick jag cirka 9,5km i en och en halv timme total. Lunchen tillbringades på Friskis & Svettis där mage, axlar och rygg fick sig en rundsmörjning som vanligt i 45 minuter. Detta avslutades med 20 min cykel i lagom tempo för att sedan stretcha igenom hela kroppen. Det är så fantastiskt härligt när den där varma mjuka känsla sprider sig i trötta muskler efteråt.

Johannes matprogram består i att jag äter som vanligt mellan klockan 11:30 och 20:00 där dagen avslutas med protein som tar lång tid för kroppen att processa. Kessela eller Keso är det som sår till buds sen fastar jag fram till lunch dagen där på med stort intag av vätska. Detta tillsammans med min lågintensiva träning ska optimera viktnedgång vilket behövs för att jag skall kunna börja löpträna på allvar igen.

Ingemars träningsfilosofi med mjuk försiktig start kom nog in i grevens tid då jag faktiskt börjat känna av lite grann i utsida knä. Det vill inte riktigt släppa trots stretch så jag tror jag behöver lite förfining av min stretchteknik för Tensor Fascia Latea. Det gick utmärkt i början av min träning så jag trodde jag hade det under kontroll. Ska försöka att ragga upp en sjukgymnast med lite fabläs för idrotts skador för att få mig en duvning.

I morgon är det hel vilodag för mig avseende träningen matschemat rullar på som vanligt. Det blir spännande att se om jag är lika hungertålig vid lunch som idag. Enligt min kära bror släpper det om en vecka då kroppen har vant sig vid andra mattider.

Peace Love och löparskor /J

PS. om någon mot förmodan har mediala egenskaper så hjälp mig gärna att hitta min plånbok som jag har förlagt =\ DS.

2 kommentarer:

  1. Vilken annorlunda diet! Alla säger ju att frukost är viktigt. Alla utom Johannes tydligen...

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Anneliten jag var väldigt skeptisk i början. Sedan efter lite googlande så insåg jag att det finns lika många sätt att minska i vikt som förstå sig påare=)Jag har provat allt genom åren utom fasta så varför inte. Mitt kaloriunderskott taktar cirka 250/dygn och det ska inte vara någon fara vid lågintensiv träning. Är du intresserad så skicka mig ett mail så får du länken till en hemsida där du kan läsa mer. Mvh J

    SvaraRadera