tisdag 4 maj 2010

Dubbelpasset gick bra

Kort rapport innan Nathalie ska stoppas om i säng för att träffa John Blund.

Helt ok med dubbelpasset idag lite trött de sista 2 km av 12 totalt inklusive upp och ned joggning på 1 km vardera. Tröttheten bestod i att min bål inte riktigt orkade, beror på magpasset jag genomförde på lunchen. Jag ska inte orka heller för då har jag tagit i för lite. Märker dock en markant skillnad på min hållning sen broder Johannes tryckte på mig övningen plankan.

Förutom att första 2 km gick i rasande pulstempo där jag toppade på 173 bpm så lyckades jag hålla resterande 8 km på en jämn puls. Snittpulsen för hela rundan landade på 150 bpm vilket kanske är lite högt då det innefattar 2 km upp och ned jogg. Men jag är stolt över att jag orkade ta mig samman och fick till en jämn puls över så många kilometrar som jag gjorde.

Min lilla hjärna vill gärna ligga på en 160 bpm puls och det är, som jag sagt många gånger förr, lite tidigt för mitt upplägg för att vara optimalt för viktnedgång. Jag förbrukade i alla fall 864 kalorier på rundan och säkert lika mycket på lunchen. Fettet på magen är väldigt löst och skvalpar så det går verkligen framåt, wheeeee =).

I morgon på lunchen tar 45 minuter cykel och lite rygg och skuldra på gymmet vid. Jag hinner även med 15 minuter stretch och lite smidighetsövningar hade jag tänkt mig.

Sov gott när det nu infaller för er, min John Grisham bok väntar så jag drar mig tillbaka.

//J

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat bro, 173 bpm torde vara 3 slag från din maxpuls! Mjölksyran lär ha sprutat ur örona på dig eller? Själv kör jag mycket på träningscykel nu, låren skriker redan vid 110 bpm av nån anledning. Men såfort jag cyklat i mer än 10 minuter (alternativt spurtat 30 sek på maxfart och sedan varvat ner igen) så går allt lättare, då nästa "tröskel" ligger på 130-140 bpm istället. Som gammal cyklist och numera pulstränare, har du nån aning om vad som försigår? Kul att du gillar plankan, pröva även sidoplankan, 30 sek höger, vila, 30 sekunder vänster, vila, 30 sek rak planka. bra för att väcka stabiliseringen i bålen innan löppasset. Lägg till några höftlyft samt djupa upphopp för att väcka posterior-chain muskulaturen (vader, hamstrings, säte, rygg) som är den du använder främst vid löpning. Det där vet du säkert redan ;) ha det bro!

    SvaraRadera
  2. Härligt! Det är himla trevligt att köra dubbelpass ibland, får bra effekt av det tycker jag!

    SvaraRadera