lördag 29 maj 2010

Svacka

Hmmm idag känns träningen lite tyngre än vanligt. Trots en idog vecka av styrketräning matvägning och gång så står vikten stilla på 89 kg. Jag ligger i och för sig back på promenaderna på grund av hundbettet i benet. Den ljusning som finns är att jag har minskat i midjemått med en centimeter. Erfarenheten säger mig att min kropp minskar i etapper så ett tu tre kan jag hoppat ner ett halvt kilo. Det känns ändå rätt så trist hade hoppats på ett kilo till denna vecka.

Helgens träning består av två pass gång och ett sett vikter med fokus på bål, axlar och armar. Hur långa promenaderna blir får stunden ingivelse avgöra då hustrun jobbar hela helgen med Gammaldags Marknad här i Malmköping.

Carl och Erik är fullständigt uppskruvade och levnadsspattiga, deras ljud nivå kräver bullerskydd av högsta tillgängliga skyddsklass. Inte undra på att dom förbränner sin energi här ligger jag i sängen och skriver =) Dags att inträda dagen med min 44 åriag kropp och trebarnsfars gymnastiska frenesi.

Peace Love and Löparskor

1 kommentar:

  1. Frukta icke käre bror! Ligger du på ett kaloriunderskott går du ner i vikt. En fysisk lag helt enkelt. Att någon går ner i vikt helt linjärt tillhör undantagen, nästan all viktnedgång som folk går igenom sker etappvis. Allt är som det ska vara helt enkelt ;)
    Att träningen känns tung är heller inte så konstigt. Låånga promenader, tankar på viktnedgång, jobb, barn, familj, fasta.. Allt som är engagerande och/eller stressande för antingen kropp eller huvud, belastar det centrala nervsystemet (CNS). Tung styrketräning som du bedriver just nu belastar främst just nervsystemet. All denna tränings-och-livs-inducerade stress på CNS gör till slut att du kan känna dig trött, hängig och svag gymmet. Mind over body helt enkelt. Vad göra?
    Sova, vila, koppla av, ligga och göra ingenting. Skippa en dag att morgonpromenera och samla in kraft istället. Planera in vila!
    Ta hand om dig bro, Hakuna matata//Nanni

    SvaraRadera