onsdag 30 juni 2010

Huvudet upp och fötterna ner eller tvärt om.....


Så här några dagar innan semester så gnäller kroppen över trötthet träningsvärk, huvudvärk och mensvärk.

Ja det senare står hustrun för och det är inte att leka med så jag ska inte klaga egentligen. Men helt klart är att kroppen vill ha en dag extra vila. Vis av Ingmaries och coach Ingmars devis, att tålamod är en av det viktigaste tillgångarna en långdistanslöpare har så hoppade jag över träningen idag. Dagen har vigts åt jobb, hem i full fart laga ugnspannkaka med en kaffelatte och glass till efterrätt. Här sitter jag nu och njuter av sommarvärmen utan att skämmas.
I morgon är en annan dag och då ska jag träna på gymmet och spankulera mitt 2 timmars pass i förhoppningsvis lika strålande solsken.

Tänk på att världen är full av tappade sugar. Den första människan du möter i morgon ge henne eller honom ett leende. Det är kanske det lilla hon behöver för att få en underbar dag. Träffar du mig så lovar jag att du får ett av mig =)

Peace Love och Löparskor!

tisdag 29 juni 2010

Rekorden bara haglar

Ny dag nya tag på gymmet. Det var knökfullt med tonåringar ock så jag, klart äldst i startfältet som tog sig an skrot på lunchen. Nytt rekord blev det på två övningar trots jag inte alls kände mig motiverad.

* Deadlift (3x5) 70 kg wheee =)
* Seated Dumbbell press (3x5) 16 kg
* Pulldowns (3x5) 30 kg
* Barbell Row (3x5) 65 kg wheeeeeeeeee =)

Riktigt seg i nack muskulaturen och bålen och trött i kroppen, trodde faktiskt jag skulle somna på väg hem i bilen.

Nu väntar mat och mysa med barnen tills fotbollen startar, hoppas jag inte somnar i soffan för det kommer bli en ruskigt bra match =)

Peace Love och Löparskor!

måndag 28 juni 2010

retsemessemster


Jag har alltid varit otroligt nyfiken på det svenska språket. Tyvärr sätter min ordblindhet och svårigheter med särskrivning käppar i hjulet. Ett sätt för mig att träna är att blogga men har även varit långa stunder av skrivandes dikter. Dikterna har tillkommit under stunder av svårmod och uppbrott i mitt liv. Så för närvarande är det bloggande som gäller.


Här kommer ett provsmak som är tillägnat min alltid saknade syster som avled 3 dagar efter vår mycket tidiga födsel 1965.

Skönhet,är något vackert för själen.

Flyktig,som doften av din närvaro.

Dock evig för dig.

Önskar oss evigt liv,utan tröst min inte utan tårar.

Saknar dig.

Tar din hand i min,vi går mot det eviga ljuset.

Som den där första sommardagen tillsammans.

Du ler,jag skrattar.

Vi känner oss som lekande barn på nytt.

Jag är trygg, bär dig i mitt hjärta.

Giver dig läkande balsam, min ljusa varelse.

Finns alltid hos dig, min älskade.


Peace Love och Löparskor mina vänner !

söndag 27 juni 2010

Söndagspasset avslutat!



En mycket varm dag 23 graders C i skuggan så travade jag iväg. Gårdagens hårda ben pass satt som en smeck. Det gjorde sig påmind genom noll ork och extremt snabbt mjölksyrepåslag vid minsta lilla ansträngning.

För skoj skull vägde jag mig när jag gav mig ut för att se hur mycket vikt jag tappar i värmen. Vatten har jag dock alltid med mig i vätskebältet 5,6 dl för att vara exakt.

Rundan gick utmed Sörmlandsleden mot Eskilstuna välkända marker med andra ord. Skogspassagerna var skuggiga med ack så mycket mygg, dom fullkomligt stört bombade mig. Jag ser smittkopps sjuk ut på armar och ben. Cazita som var med led i värmen mer än vad jag gjorde, hennes tunga hängde som en slips. Men det märks att hon varit med nu några gånger klara betydligt längre strapatser än tidigare.

Det var som ett under att komma hem och ställa sig i duschen. Hela kroppen log och kippade efter vatten. Trotts vattnet jag druckit under passet så hade jag tappat 900 gram, vågen stod på exakt 87 kg.

Nu väntar fotbollen på TV och en mycket nöjd herre i sina bästa år tänker lata sig hela kvällen.

Peace Love och Löparskor!

Föräldrar på grönbete!


Hahah satt och rensade bland lite gamla bilder och hittade en helt sagolik bild på mig och hustrun. Vi var för fösta gången på utflykt sen Carl föddes och var på fotbollsmatch mellan Sverige Danmark VM kval 2007. Det var en hyfsat sval höst och vi var ute på kvarterskrog och åt oxfile med pepparsås och pommes. Jag var något rundar på den tiden.

Tror faktiskt jag ska göra denna som plakat när Nathalie går ut gymnasiet så hon ser var vi står någonstans =)

Nä nu ska jag ut och gå över daggstänkta berg.

Peace Love och Löparskor!!

lördag 26 juni 2010

En helt fantastisk midsommar



Vilken midsommar det blev tillslut. Tillbringade midsommarafton med mina äldsta vänner från min barndom på den plats som har betytt allra mest under min uppväxt, Holgerstorp. Åtskilliga löprundor, timmar av utforskning av djupa skogars mysterium. Långa MTB turer på slingrande stigar, djupa raviner och branta stenhällar.

Vädret var underbart, vännerna var underbara, barnen var glada, hundarna sams och maten underbar. Tack mina vänner och familj för en helt fantastisk midsommar.

Nu väntar ett underbart pass i gymmet och ett svettigt gångpass i morgon på 3 timmar.


Peace Love och Löparskor mina vänner!

torsdag 24 juni 2010

Nu tar jag midsommar ledigt


Nu tar jag midsommar ledigt och åker till Dylta Bruk och firar denna uråldriga tradition. Sill och potatis, grill, ringdans, jordgubbar, glass och glada barn..... bring it =)

Lite träning kommer jag ändå hinna med som styrketräning med bänkpress pass i morgon bitti. Ett benpass ska jag hinna med på lördagskväll samt en 3 timmars tur på söndag.

Ta hand om er där ute i helgen så hörs vi.

Peace Love och Löparskor!

onsdag 23 juni 2010

En av dessa dagar då stanna under täcket vore bättre

En mycket märklig dag

Totalt omotiverad gick jag iväg till gymmet idag på lunchen. Min uppladdning var helt galet fel ingen mat i magen eller ingen mat alls på 16 timmar. Trotts detta lyfte jag skrot som aldrig förr med sådan glöd och frenesi så jag hade inte en människa i min närhet på 10 meter =). Tror att min utstrålning även skulle ha skrämt den mest hårdhudade person.

Följande set gicks igenom som vanligt på A dagar =D

* Deadlift (3x5) 60 kg

* Seated dumbbell (3x5) 16 kg

* Barbell row (3x5) 60 kg

* Chin ups (1x2) min Akilleshäl

* Chin ups close grip (1x1) min Akilleshäl

Fortsätter med mina promenader ikväll men en avverkning av ett 2 timmars pass.

Peace Love och Löparskor!

tisdag 22 juni 2010

Vilken vecka idagen är det?

Oj vad veckovill jag blir av allt VAB:ande fram och tillbaka och ingen kontinuitet och planering blir det på jobbet. Det är verkligen fullt ös från 08:00-16:00 då barnen ska hämtas på dagis på eftermiddagen. Det är tur jag har möjlighet att ladda ur på lunchen med träning annars skulle jag bli helt nipprig i själen.

Dagens lunchpass bestod i intervall träning på cykel igen. Det är det vanliga upplägget 10 minuters uppvärmning i lugnt tempo, sedan 5, 4, 3, 2, 1 minuter i full fart med nedvarvning 2 minuter mellan intervallerna. Detta avsluts med 15 min lugnt tempo för att få ut syran i kroppen och sen inte minst den underbara stretchen.

Finns inget mer lustfyllt (jo det gör det men det är ett annat forum) än när svetten rinner ut med bål, rygg, armar och droppar ner från näsan när du stretchar. Jag känner mig sällan så duktig som efter ett sådant pass oavsett om det gäller intervaller eller långpass.

Hoppas ni har haft en underbar dag att se tillbaka på.


Peace Love och Löparskor!



PS. Bro jag vet att intervaller inte hör till programmet när det gäller lågnivå träning för viktminskning, men det är så härligt en gång i veckan =) DS.

måndag 21 juni 2010

Älska älska inte


Så här i skuggan av ett kungligt bröllop stod jag vid spisen och lagade mat och försökte införa lite Kunglig flärd till kvällens måltid. Det slog mig då när jag hällde ner Quinoan i det kokande vattnet hur lite vi vet om våra medmänniskor och hur lätt det är att bilda sig en egen bild.

Dagens rubriker skvallrar om det fantastiska tal Daniel höll till Victoria under bröllopsmiddagen. Hur tåren föll ner för Daniels kind under vigselakten. Det står lite i kontrast till alla skriverier om Daniel innan bröllopet. Nu är han hela svenska folkets älsklings prins när han visat denna mjuka sida.

Jag måste nog medge att hans utseende och ständiga strama leende och den helt felfria kroppen och frisyren lurat även mig. Trodde han var en 'typisk' Stureplans stekare med en flaska Champagne redo att duscha sina beundrare med. Även om han nu är det också så har han visat på att han har andra manliga sidor som är väl värda att hylla och lyfta fram. Mjuka sidor som vi män inte alltid blir premierade för och som inte brukar vara det första som lyfts fram i media idag.

Vad har nu detta min Quinoa undrar säkert ni. Jo första gången jag tillagade det så mätte jag upp vatten och slog i Quinoan och lät det koka i femton minuter. När jag lyfte på locket tyckte jag att det luktade lite fränt. Slog detta ur hågen då jag läst så mycket bra om denna ört. Barnen vägrade äta och jag tyckte det var lite i beskaste laget. Men som god familjefar åt jag upp vilket inte gjorde någon större intryck på våra barn. Idag när jag gjorde ett nytt försök läste jag 'hela' texten på baksidan av Quinoa paketet. OBS ska sköljas i ljummet vatten innan tillagning för att få bort den beska smaken.

Hädanefter ska jag alltid läsa noga på texten avseende alla nya livsmedel inklusive alla nya människor jag träffar. Länge leve kärleken!

Peace Love och Löparskor!

Måndag igen och VAB igen


Denna måndag blir en vilodag för min del. Gårdagens pass sitter rejält i kroppen från topp till tå, men jag känner mig väldigt nöjd med veckan som gått. Totalt kramade jag ur mig 12 timmars träning med stora framsteg inom såväl uthållighet som styrka.

Carl har börjat att återhämta sig från sin lunginflammation men kommer vara hemma denna vecka. Hans andning har inte riktigt kommit tillbaka och medicineringen är 3 gånger dagligen med tre olika preparat. Vill inte lägga över det ansvaret på dagispersonalen utan det är bättre han får vara hemma och gofa.

Dagens träning innehåller egentligen intervaller men jag skjuter på det senare i veckan. Sitter och försöker pyssla ihop midsommar firande med godavänner och träning. Det blir nog att prioritera gymmet före de många timmarna på grusvägar, skönt att det finns möjlighet att träna mitt på dagen.

Peace Love och Löparskor!

PS. Japp Cazita är helt slut idag, hon sov hela dagen igår och fortsätter idag, jag skulle gärna göra henne sällskap =) DS.


söndag 20 juni 2010

Söndag och 2200 färre kalorier

Lång söndags passet var en ny slinga jag skulle försöka mig på. Jag hade fått tips från pappa att det gick att komma på Sörmlandsleden utmed en av slingerna jag brukar gå. Han visade på en karta och jag uppskattade det till cirka 2 mil.

Gav mig iväg efter frukost med strålande solsken och 19 grader i skuggan. Cazita fick följa med som sällskap idag igen. På ryggen hängde min lilla 20 liters ryggsäck med vatten, vindjacka, hundbajspåsar och två korvbröd.

Efter cirka en timme stannade vi till för lite vatten v
id ingången till Henaredalens Naturreservat. Lupiner stod i full blom och en svag bris fick trädkronorna att sjunga en vaggsång. Cazita och jag skakade av oss den sö
vande och trollska stämningen och gick med raska steg vidare och passerade Lång Dunkers Säteri och Sparreholms Slott.

Nu var vi på jungfrulig mark och kartan åkte upp och ner i ryggsäcken. Detta för att säkerställa att vi tagit rätt avtagsvägar i ett myller av grusvägar vi passerade. Landskapet böljade underbart vackert när vi passerade Sparreholms Ekhagar.
Kalvar och hästar flankerade vår väg och Hundlokan stod stolt i givakt och här och var glittrade små sjöar fram. Jag njöt i stora drag och knatade på i högt tempo.

Väl framme där Sörmlandsleden skulle ta oss tillbaka till Henaredalen drog tunga regnmoln in och inom kort så vräkte regnet ner. Vilken tur att storskogen låg framför oss och vi skyndade in i dess dunkel och skyddande trädkronor. Vindjackan åkte på och vi fortsatte vår raska färd mot Henaredalen och sedan vidare mot Malmköping.

Kallt regn vräkte ner och Cazita blev blöt och jag blev genomblöt från midjan och neråt. Väl tillbaka i Henaredalen var jag tvungen att jogga lätt för att hålla värmen. Cazita var trött och ville inte följa vid min sida utan gick 30 meter efter och hängde med huvudet. De sista två kilometrarna stannade jag av och gick. Vi var båda två rätt slitna och hungriga, vattnet hade sedan länge tagit slut. Efter ett litet kort stopp för hundhälsning för Cazita en ny kompis så började vi närma oss hemmet.

Väl hemma inser jag att vi varit ute 4 timmar och 4o minuter, eller ska jag säga upps det var visst längre än 2 mil. Jag hade 'bara' uppskattat rundans längd med 10 km felmarginal. Ja ja gjorde i alla fall av med 2200 kalorier enligt pulsklockan, sämre dag går det ju att ha eller hur.

Peace Love och Löparskor !

lördag 19 juni 2010

En av dessa spyfärdiga dagar

Fy ... vad tungt i gymmet idag men ack så fostrande.

* Front Squats (3x5) 40 kg orkar 10 kilo till men får inte upp stången från midjan och upp.
* Leg Extensions (1x8) 45 kg
* Leg Curl (2x8) 30 kg
* Standing Calf Raise (1x15) 32 kg
* Crunch front (2x50)
* Crunch right & left (-x-) orkade inte magen knöt sig
* Turkish Get up (1x2) 15 kg fy fasen vad tungt detta var har långt kvar till ett set till.

Nu blir det gräsklippning ... vilken mör kropp jag har men så lycklig jag är =)

Ser fram mot morgondagens 3,5 timmes powerwalk med Cazita i släptåg eller så drar hon mig i kopplet.

Peace Love och Löparskor!

fredag 18 juni 2010

Äntligen fredag

Äntligen fredag med hela helgens träning framför mig =) Dagen har gått i vilans tecken med pizza till lunch och tårta på jobbet. Svängde förbi svärföräldrarna på väg hem från jobbet och fixade deras dator som bestämde sig för att leva ett eget liv.

Väl hemma bullades det upp med en grönsallad med parmesan ost, ägg och en helt fantastisk skinka. Till efterätt vankades 5 stycken lakritsbitar och två gula från en övergiven gott och blandat påse. Nu sitter jag och njuter av en kaffelatte med Spotify snurrandes i bakgrunden och Cazita snarkar vid mina fötter. En trött dåsighet börjar göra sig påmind om att jobbstressen börjar lämna kroppen, framförallt axlarna känner jag av.

Gårdagens träning sitter fortfarande i överkroppen och magen har en så där öm på gränsen till krampaktig träninsvärk. Ler fortfarande över mina viktprestationer i gymmet och att jag verkligen vågade ta i. Det märks att veckans träning har givit resultat i form av lösare magfett. Detta har gett till följd av att mina Pace jeans jag fick av Jessica för en månad sedan är på tok förstora =D

Helgens träning kommer att bestå av två pass. I morgon styrketräning ben och sedan på söndag väntar en 2 timmars runda.

Har ni föresten tänkt på en sak, "en sanning har alltid en konsekvens men en konsekvens behöver inte alltid vara sann" Lite klurigt det där, alltid när vi talar sanning så får det konsekvenser men det är inte alltid konsekvensen är uppriktig och sann mot oss. Hmm får nog fundera lite över det där, vore det inte bra om vi alltid var uppriktiga mot varandra utan att blanda in egna egoistiska behov. Eller styrs vi alltid av våra egna behov, det kanske inte finns något självuppoffrande för någon annans skull?

Jag vet i alla fall att jag behöver röra på mig och gå ner i vikt, det är både mig och min familj till nytta i längden. Tror jag nöjer mig med det =)

Trevlig helg och Peace Love och Löparskor på er mina vänner! //J


torsdag 17 juni 2010

En härlig träningsdag lider mot sitt slut

Vilken härlig träningsdag jag haft idag.

Det inleddes på Friskis med 10 min uppvärmning på cykel. Sedan följde mitt styrkepass som avslutades med skön stretch.

* Bench Press (3x5) 50kg

* Close grip Bench Press (3x5) 40kg

* Frensh Press (3x8) 15kg

* Push Downs (3x8) 25kg

* Barbell Curle (3x8) 25kg

* Crunch Front (3x50)

Crunch Right & Left (3x20)

Dagen avslutades med 2 timmars rask promenad med Cazita som min lilla hare.

Dags för en dusch och lite fotbollsmys i soffan =)

Peace Love och Löparskor //J

onsdag 16 juni 2010

Trött och kramp i ryggslutet

Oj oj oj, vilken träningsvärk eller snarare stum av trötthet i armar, bål, axlar och mage. Värre är det med ryggslutet som krampar av trötthet. Jag har fått rekommendation att lägga mig på en tennisboll och rulla men att akta ryggraden, så ska det släppa. Begreppet styrketräning har lyfts till en helt ny nivå avseende vikter, jag förstår inte riktigt vad jag fegat med förut =P

Vilken tur att jag skippade träningen idag och tog mig en runda på stans gator i solskenet. Av alla ställen gick jag in på Stadium =) och döm av min förvåning dom har REA på mina skor! Tröttheten försvann som i ett trollslag och äntligen är mina favoritskor Asics Gel Kayano 16 återinförda i mitt skostall. Mitt förra par förolyckades så tragiskt i tvättmaskinen i januari. Sen dess har jag dragits med skor som ger mig kraftiga blåsor på insidan av hälen. Ingen nämnd ingen klämd men helt klart så passade skorna inte mig.

En dag i en löpares liv är snart till ända. Peace Love och Löparskor till er alla //J


tisdag 15 juni 2010

Helt slut stum i armar mm

Vilken omgång jag kickade igång med idag. Har varit hemma hela dagen med Carl och Erik inklusive ett besök hos vårdcentralen. Det är nu konstaterat att Carl har lunginflammation igen, senaste det begav sig var i februari. Vi lider med Carl som ständigt dras med tunga sjukdomar om vart annat. Det slutade i alla fall med att mor och son åkte in till akuten ikväll för en lungröntgen då Carl blev sämre.

Tror att jag drog på mig lite spänningar och frustration som jag levde ut i gymmet för ökade vikterna markant från förra veckan. Nu är jag helt slut i överkroppen och händerna skakar och jag är stum i nacke, bål och armar. Är grymt nöjd med träningspasset.

* Deadlift (2x5) 60kg
* Seated Dumbbell (3x5) 16kg
* Weighted Chins (3x4)
* Barbell Row (3x5) 60kg
* Close gripe Chins (1x2) usch får öva på dessa

Med andra ord kvällens promenad blev inställd av förklarliga själ och nu väntar nattning av Erik och fotboll på TV. En och annan slurk med vatten behövs också.

Sov gott när ni får tid...... Peace Love och Löparskor //J

måndag 14 juni 2010

Sådär ja nu var veckan igång

Halloj på er,

Nu är träningsveckan igång med måndag igen. Det började inte så bra med stress på jobbet och jäktade iväg till Friskis utan mat i magen. Fy på mig men jag lovar det har bara hänt en gång sen 1/1 2010. Fullt på gymmet gjorde att jag snabbt fick styra om min tänkta träning från överkopps mangling med diverse övningar till intervall träning på cykel.

Lite grinig som gubbe satte jag mig på spinningcykeln och körde 10 minuters uppvärmning innan jag gasade på. Intervallen bestod i 5, 4, 3, 2, 1 intervall i fullt ös med 2 minuters nedvarvning mellan varje intervall. Trött men ändå tillfreds med mig själv stretchade jag igenom kroppen och lämnade för tvagning och lunch.

Efter ännu en stressad eftermiddag så väntade rester till middag med familjen. Uppvärmning av gårdagens lasagne slank ner i min och övriga familjens strupar, under lite sedvanlig dagiströtthets gnäll från gossarna.

För att råda bot på min något negativa inställning slängde jag på mig mina tränings kläder och gav mig ut på min sedvanliga 2 timmars runda med Cazita (hunden som sällskap) . Rundan avlöpte utan några större intermezzon och väl hemma så kändes lite bättre.

I morgon är det skolavslutning för Nathalie och jag har tagit semester. Eftermiddagen vigs åt lite viktövningar, men mer om det i morgon.
Dags att slå sig ner framför fotbollen och fylla på vätskeförrådet med vatten och heja fram Italien.

Peace Love och Löparskor... förhoppningsvis så får ni inga blåsor =\ //J

söndag 13 juni 2010

Underbart solig dag!


Ååååh vilken underbar dag att ha tränings pause. Solen har strålat från en blå himmel så vi fick tillfälle att fira Jessicas systerson med tårta i skuggan av päronträdet. Efterhand tätnade molnen framåt eftermiddagen och ett lätt regn faller just nu och dynorna till utemöblerna blir våta =)

Dags att laga till lasagne till familjen och förbereda för måndag och en ny träningsvecka. Ha det så hörs vi i morgon.

Peace Love och Löparskor!

lördag 12 juni 2010

Vild och galen

Ohhh mitt huvud värker och jag har inte sovit mellan 02:30 och 04:00 när jag senast tittade på klockan. Det är verkligen 'grabbsynd' om mig. Tänk att 1st GT kan förgöra en nattsömn på detta viset. Hmm något händer i min kropp och jag lovar att inte dricka sprit mer under träningsperiod, men hallå 1st GT =D

Igår genomförde jag en halvdan träning i mitt hemma snickrade gym då det var VAB igen =\ Har varken vikter eller maskiner för att genomföra hela programmet i sin helhet. Hur jag än slet så fick jag inte upp stången med 52kg från midjehöjd till Front Squats så jag fick lyfta av två vikter. Leg Curl blev en egen övning med en hantel mm. Ni hör ju ......
* Front Squats (3x5) 32kg
* Leg Curl (2x8) 22kg
* Calf Raise (1x15) 32kg
* Crunch front (2x10) 10kg
* Crunch left & right (2x10) 5kg
* Turkish Get up (2x2) 5kg min nya favorit övning riktigt slitig för hela kroppen =)

Idag blir det drag under galoscherna för att ruska av mig min trötta kropp en 2 timmars runda med andra ord ..... me like.

Peace Love och Löparskor mina vänner! //J

fredag 11 juni 2010

Tänkvärt eller jag springer därför finns jag

Läste Petras blogg på förmiddagen och det slog mig att vi alla säkert har olika demoner att slåss mot. Trodde inte det om Petra eller ja klart hon har demoner men det är inte alla förunnat att orka ta tag i och utmana dom, eller ens se dom.

För er som inte förstår vad jag menar med demoner i detta sammanhang så hjärnspöken, rädsler, inre själsliga låsningar eller bara enkla saker som känns olustiga. Sen om det är sådana demoner som vi måste ta tag i eller inte är ju frågan. Lider vi inte av dom som varför? Finns faktiskt i mitt tycke ett måste att ta tag i dom. De binder onödig energi och oro och du växer som människa.

När jag vid några tillfällen har gjort mig av med mina demoner och utmanat min rädsla så har det ungefär känts som när man var lite och var ledsen eller rädd om vart annat . Kommer ni ihåg den där känslan när det gör ont i magen och snörper åt i halsen men du kan inte gråta inte här. När sedan förlossningen kommer och du vågar att anförtro dig åt någon där du känner trygghet. Du storgråter snörvlar och tårarna bilder salta svidande ränder på kinderna och sen..... Sen är allt över du känner en lätthet i själen och ljus och värme kommer in.

Så är min känsla än idag när jag vågar ta tag i det där som nästan är förbjudet att prata om människor i mellan. Det behöver inte vara så alla bär på dom i lite olika former bara.

Ta hand om er där ute ! Peace Love och Löparskor //J

ps. Petra läser du detta så tack för att du är så modig som människa och vågar skriva om saker för vad dom är. ds.

torsdag 10 juni 2010

Sommar sommar sommar

Härligt vilken eftermiddag det blev efter en något kulen förmiddag. Jag passade på att ta lite extra ledigt och hämta barnen tidigt på dagis. Sedan åt vi mellis och fikade i solen, tänk nu kan jag äta en muffins utan att få dåligt samvete för mitt midjemått.

Dags för att slänga in laxen i ugnen och sätta på vattnet för riset. Sen ikväll blir det en 2 timmars promenad till Henaredalens naturreservat.

Lev väl, Peace Love och Löparskor //J

onsdag 9 juni 2010

Tung gung för överdelen av kroppen

Äntligen har jag fått tag på Rubin på www.accessmentrehab.se som ska testa min kroppsliga status i en 'Accessment test' som jag inte har en aning vad det innebär. Men resultatet ska i alla fall peka på vilka styrkor och svagheter jag har muskulärt, bortsett från att jag fortfarande behöver tappa 9 kilo. Detta ska sedan ligga till grund för hur jag ska träna för så god löpfysik som möjligt efter min viktnedgång. Så förhoppnings vis fram i sen höst tidig vinter. Är det någon som har erfarenhet av en sådan test så skriv gärna en rad. I alla fall den 9/7 åker jag upp till den Kungliga Hufudstaden, så är det någon som har tid och fika med en bloggande tränings junky så räck upp en hand.

Idag stod gymträning på schemat med fokus på delen ovanför bröstvårtorna. Efter lite uppvärmning så genomfördes följande pass

*Bench Press (3 x 8) 50kg
*Bench Press close gripp (3 x 8) 30kg
*French Press (3 x 8) 10kg
*Pushdowns (3 x 8) 40kg
*Barbell Curl (3 x 8) 20kg

Trött i kroppen och fullständigt 'uppbumpad' gick jag från gymmet med hushålls pappersrullar under armarna (bildligt talat) Jag kom knappt ut genom dörren så bredaxlad var jag. Men fantastiskt glad för att ha tränat. Efter en runda på stan för att få tag på ett tidtagarur, så inhandlades lunch som avnjöts i stora drag. Något tidtagarur hittade jag inte, tänkte klocka mina stretch och viloperioder mellan de olika övningarna i gymmet. Så det blir att leta på nätet.

I morgon är det promenad 2 h som står på schemat förhoppningsvis får jag med mig Nathalie som sällskap. Hon var med mig på min 60 minuters runda igår och vi hade riktigt trevligt med far och dotter prat hela vägen.

Peace Love och Löparskor på er så hörs vi i morgon! //J




tisdag 8 juni 2010

VAB med Erik inte illa

Ha vilken dag det blev gräsmattan klippt likaså häcken i hörnet mot gatan inte illa för en dag hemma med Erik och Carl. Hur är detta möjligt tänker ni men med glass och en ny film funkar allt sen är Carl en riktigt duktig storebror.

Känner mig grymt stark idag träningsvärken är bortblåst och positiva hormoner dundrar genom kroppen som ropar träning klapp klapp klapp.

Förra veckans träning har givit midjemåttet en omgång så nu är jag under 3 siffrigt med 2 cm, wheeeeeee vilken glädje dans det blev i morse. Ibland känns det som jag vunnit högsta vinsten på lotta för att fått denna chans att gå ner i vikt. Chansen består i den energi och jävlar anamma som vaknat inom mig och som 6 månader efter starten brinner starkare och klarare än någonsin.

Tänk om det fanns ett sätt att dela med mig av denna än bara genom mitt skrivande. Jag går och lurar på ett träningsdag med seminarier här i Malmköping för alla löpintresserade mer om det framöver.

Peace Love och Löparskor!


måndag 7 juni 2010

Ny måndag ny träningsvecka!!

Tänk varje måndag nollställs min träning och veckan innan är glömd. Det är som jag aldrig tränat tidigare jag börjar genast räkna sekunder, minuter och timmar. Förra veckans 12 timmars totala träningsdos är rekordet hitintills och jag har inte för avsikt att maxa det varje vecka, min kropp håller inte för det just nu.

Lördagens 4 timmars träning sitter fortfarande i mina vader och gnisslar när jag går ner för trappor. Det var med något sänkt huvud jag gick till dagens träningspass på Friskis gym. Väl där och genomförda 5,4,3,2,1 intervall på cykel så kändes det riktigt bra. Det är något visst när svetten sprutar som en fontän från kroppen och mjölksyran går att snyta ur näsan. Mitt styrkepass var inriktat på att ta igen lite av övningarna jag inte kan göra hemma samt att jobba lite med magen.

* Intervall träning 5,4,3,2,1 med 2 minuters lägre kadens som vila mellan rep samt 5 minuters upp- och ned- varvning. Inte fullt så mycket magkramp denna gång på sista intervallen skönt =)

* Pulldowns 4 set 8 rep 40kg

* Crunch (front) 4 set 50 rep

* Crunch (right & left) 4 set 20 rep

Måste säga att jag var matt efter den genom köraren så det var med stapelande steg jag tog mig till lunch utskänkningen. Porterstek med sås och potatis väntade vilket kändes som en välsignelse att få i sig. Tur att jag grundade med 250 gram Keso och banan av större modell dom gick åt som ett ge hu under träningen.

Jag skippade promenaden på kvällen då jag fortfarande är sliten i kroppen. Ingen idé att stressa kroppen med ett pass som det ändå inte blir kvalitet i.

Morgondagens träning blir endast promenaden på kvällen troligtvis en kortare sådan mer för att få igång blodcirkulationen. Lunch vila inte illa eller hur =)

Peace Love och Löparskor //J

söndag 6 juni 2010

Tur jag inte började med att klippa gräset!

Dagens styrkepass hade jag laddat för hela dagen samtidigt som jag gick och blängde på det där gräset som växer.

Hustrun och barnen var iväg till Tuna Park och shoppade, så efter en timme borde dom ha stängt hela köpcentrumet med tanke på alla kassar som dom kom hem med. Lille mannen och jag var hemma och vilade oss, Erik med feber och jag något stel efter gårdagens träning.

När jag väl tog mig samman efter att beskådat Carls framgångar i FIFA 10 så blev det följande körschema.

* Deadlift 4 set 5 rep 52 kg
* Seated Dumbbell 4 set 7 rep 11 kg
* Barbell Row 4 set 5 rep 52 kg
* Pulldowns 4 set 8 rep 40 kg (kommer jag köra i morgon då jag inte har maskin hemma)

Så långt följde jag schemat Bro men jag vet något fler rep än vad som är sagt men jag har inte vikter så det räcker =Z. Tur jag inte tog gräsmatte klippningen innan då hade jag dött..... den får växa några dar till

I morgon blir det Friskis med 5,4,3,2,1 intervall på cykel och lite styrka. Mycket tid kommer jag lägga på stretch då jag känner att jag verkligen behöver den där varma sköna känslan som sprider sig efteråt. På kvällen kommer jag gå min vanliga 2 timmars runda utmed grusvägarna kring Malmköping.

Ta hand om er därute. Peace Love och Löparskor//J

lördag 5 juni 2010

Älskar Södermanlands natur

Dagens pass startade i min fivefingers och barfota löpning i 30 minuter under Carls fotbollsträning. Lite stretch och lunch på det och sen begav det sig ut på min långtur för helgen. Dagens pass gick ut med sörmlandsleden mot Eskiltuna i 10 min tempo per km. Cazita vår hund fick slå följe med mig idag som sällskap.

Det visade sig vara en runda som klart kommer att gå att löpträna på mycket mjuka gräsvägar och småstigar. Vissa partier var det noga med så jag inte klev snett på en rot eller sten, men inte alls så farligt som jag hade förväntat mig. Stigarna går mestadels uppe på en sand ås med ett mjukt böljande landskap nedanför. Cazita pinnade på i riktigt god fart på utvägen men hon var klart mer tagen på hemvägen då hon gick i mina bakhaser hela vägen.

Totalt blev det 3 timmar och 29 minuter jag var ute och av verkade 19:95 kilometer. Tur jag hade ordentligt med vatten med mig för vi gjorde av med totalt 2 liter Cazita och jag. Ser fram mot att löpträna på den rundan för det var så vackert bitvis och fantastiskt underlag.

Allt som allt blev det en bra träningsdos idag på 3 timmar och 59 minuter totalt. Rejält trötta ben och två stora blåsor på sidan av hälen efter mina skor =\ men riktigt glad kille ändå. I morgon väntar styrketräning i uthuset på gården.

Peace Love och Löparskor //J

fredag 4 juni 2010

Fredag äntligen

En lång helg ligger framför mig med mycket träning. Både avundas och tycker att lyckan är på min sida +20 grader och lite till på Stockholm Maran är inte att leka med. Säkerlikgen stekande sol, het asfalt och mycket folk som stänger in den fläktande vinden som mot förmodan försöker svalka. Jag har aldrig varit någon lysande värme löpare har hellre ordentligt med kläder och en regäl kyla för min del.

Dagen har bestått i vila vila vila. I morgon väntar en ordentlig promenad på förhoppningsvis 3 timmar. Styrketräningen får ligga på hyllan utan får vänta till söndag då jag tar tag i brorsans uppsatta träningsprogram på riktigt utan freestylande på egen hand.

Trevlig helg på er mina vänner där ute, tänk på att livet inte blir bättre än det vi försöker göra av det. Vi är otroligt lyckligt lottade som kan tillbringa vår fritid åt motion och inte jobb 24/7.

Peace Love och Löparskor //J

torsdag 3 juni 2010

Oj vilken värme

Å hej vilken skön värme som infann sig idag. Kvällens runda gick i stela benens tecken då gårdagens styrketräning har satt regäla spår i min lårmuskelatur. Jag bestämde mig därför att skippa sörmlandsledens terräng och gick min 12km grusväg istället. Kvälls solen gassade ordentligt i en helt vindstilla kväll. Inte ett spår av vare sig hjort, älg eller rådjur på fälten, +23 grader i skuggan är för varmt även för mig som inte bär päls.

Efter hemkomst då jag avverkat 1 timme och 50 minuter och 6 dl vatten från vätskebältet väntade en skön stretch. Snart är det dags för sängen känner jag. Appropå säng så har mitt sömnbehov ökat drastiskt sen jag startade med 9 timmar träning i veckan. I stället för 23:00 så brukar jag masa mig i säng vid 21:00 och somna nästan bums. Det är inte många sidor i min deckar pocket som jag hinner med.

Innan jag slutar skriva ska jag ge en eloge till Svamp Bob Fyrkant. Idag vid middagen så förtärde familjen hemmagjorda hamburgare. Dessa intages med mycket grönsaker, ja i alla fall av den vuxna delen av familjen.

Helt plötsligt utbrister Carl 5 år efter att dissikerat sin hamburgare, var är min tomat???? Det är ingen riktig krabb burgare utan tomat!! Sedan sprang han raskt ut i köket och hämtade en tomatskiva som han slukade med hull och hår. Hamburgaren.... förlåt krabb burgaren åkte ner av bara farten.

Jessica och jag satt bara och gapade häpet, det ska tilläggas att Carl bara har ätit tomat under ljudlig protester tidigare.

Svamp Bob for president!

Peace Love och Löparskor min vänner //J

onsdag 2 juni 2010

Firar med 2 Magnum Mandel mini =)

Tjo vilken dag det blev otroligt vackert väder med underbar värme. Har hunnit med riktigt mycket räning idag som kröntes med en 120 min runda där jag rastade apostlahästarna.

Annars började det redan på lunchen med gymträning på Friskis.

*Uppvärmning 20 min cykel i + 25km/h tempo
* Crunches 4 set 50 rep
* Side Crunches 2 set 12 rep (lite eftersatta sido muskler...... eller =)
* Back Squat i skivstångsrack 4 set 8 rep 40kg (skitövning bättre med fri skivstång)
*Hantle Curle 3,5 set 8 rep 12kg (sista halvan helt slut förmycket att öka med 1kg)

Brorsan påpekade för 50:e gången att jag måste hålla mig till tränings schemat och sluta frisurfa på gymmet. Lovar på heder och samvete att jag ska ta tag och sätta mig in i alla övningar i helgen.

Jag är riktigt stolt över att trots att vikten fortfarande pendlar runt 88,5 - 89,5 kilo så har jag gått ner ytterliggar en byxstorlek. Rensade garderoben och slängde ut alla mina urväxta kostymer 6 st, chinos 3 st, jeans 3 st, skjortor storlek XL 6 st och X antal T-shirts och tennis skjorter som jag inte ens orkade räkna. Upptäckte att kvar hänger 5 långärmade skjorter, inga kortärmade skjortor, 1 par jeans och 3 kostymer. Jag är numera stolt innehavare av Medium storlek i skjorter och 33 tum i byxor =)

Detta firades självklart med 2 stycken Magnum Mandel mini!

Peace Love och Löparskor //J

tisdag 1 juni 2010

Säger bara wow

Vilken fantastisk runda jag var ute på ikväll 12 km utmed sörmlandsleden kuperat så det förslår. Men vilken terräng att öva sin puls i över stock och sten över berghällar genom djupa dalar. Under stora delar av passet låg pulsen över 150 bpm och kilometertiderna låg över 10:30 min mot normala 08:45 på grusväg. Denna runda blir det fler gånger!

I morgon på lunchen fortsätter träningen på Friskis gym med mage, rygg och armar,. mmm mumma =)

Peace Love och Löparskor //J