lördag 19 februari 2011

Riktigt trevligt pass idag.


Dagens pass började i gymet fortsatte på träningscykeln och slutade med stretch talandes med brorsan i telefon.

Det började med Squats 40 kg 3 x 12 vilket inte var några större problem men sista 3 repetitionerna i sista setet tog i mot lite väl mycket kanske.

Nästa övning på programmet var Barbellrow med för tunga vikter så i sista setet lyft jag både med höft och hamstring. Problemet på mitt gym är att vi inte har olympisk storlek på vikter under 20 kg. Det gör att stången hamnar så långt ner och där igenom kroppen framåtlutad. Det blev i alla fall 40kg 3 x 12.

Vidare fortsatte jag med Military press 30kg 1 x 12 i stående position men märkte att jag svankade för mycket mot slutet av setet så de två nästkommande blev i sittande position med något lägre vikter 25 2 x 12. Slitigt som tusan men ack så nyttig övning.

Ryggen fick sig en duvning genom övningen Hyper extension eller hypersträckare på Svenska vilket är ett konstigt ord tycker jag . Rygglyft är för mig ett mer talande ord för övningen. Här använde jag ingen extra vikt än min egen tyngd. Det var i lite lättaste laget så det blir att lägga på 2,5 - 5 kg nästa gång, genomförde 3 x 12 utan några som helst problem.

Till detta la jag två stycken extra övningar på specifika muskelgrupper som jag är lite väl klen i. Första muskeln ut Serratus Anteriur eller främre sågtandade muskeln som håller skulderbladet på plats mot thorax väggen. Muskel nummer två eller musklerna i Rotatorkuffen som känns utanpå skulderbladet på ryggen. Jag hade fått tips om övningar av Stefan Bohlin som är naprapat och en av våra lärare på skolan. Klart svår muskelgrupp att nå behöver nog lite övning för att kunna riktigt låsa in den gruppen i rörelsen, blev gärna lite alla möjliga muskel i den rörelsen där jag jobbade med drag i skulderbladet.

Rejält trött gick jag hem dom 5 minuter till vårt lilla hus och laddade om med tonfisk och vatten. Hoppade på testcykeln med Spotify på högsta volym för 90 minuters trampande.

Hmm kanske inte var helt optimalt hade svårt att hålla en jämn ansträngnings nivå. Jag kämpade på med att hålla jämnt tempo men orkade inte med en pulsnivå över 130 bpm. Det var lite missräkning och det kom snart en till. Efter en timme hade jag rejäl kramp i gluteus regionen så bara att stiga av och stretcha rejält. Det ska tilläggas att sadeln på vår testcykel är bred som en ladugårdsvägg fast på fel sätt. Nerverna sitter ordentligt i kläm och bidrar säkert till mina krampkänningar.

Som tur var så ringde brorsan med glada tillrop, så där låg jag och stretchade med brorsan i örat riktigt trevligt faktiskt. Vi passade på att pricka in en fika på måndag och en behandling av brorsans rygg och ben på tisdag.

Hoppas ni har haft en lika trevlig lördag som jag, Peace Love och Löparskor!

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att du inte blev sjuk av 08:à bacillerna. De är inte nådiga! Jag vet för jag slåss mot dem varje dag. Har byggt en pansar vägg mellan mig och dem.:) jag vill med boka tid! Hur gör jag? Min lördag har varit super super med och är inte slut ännu.:) kram

    SvaraRadera
  2. Tack Ingmarie, vi kan ta det när som efter skolan i deras lokaler. Det kräver dock att du står ut med lektionssal och att det kan förekomma andra i lokalen samtidigt. Men jag kan tänka mig att det är dina apostlahästar som behöver ses över så jag messar dig så bestämmer vi en tid. Kram J

    SvaraRadera
  3. Hallå! I höstas påbörjade jag en topplista med Sveriges alla hälsobloggar. Nu närmar vi oss 600 st men där är fortfarande en hel del som saknas. Eftersom du skriver om hälsa så vore det kul om du ville vara med :) http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

    SvaraRadera