söndag 27 februari 2011

Äntligen är jag med ett stycken järnskrot!


Biomekanik är ett spännande område och vi har så sakteliga börjat beröra det området i skolan. Efter en genomgång av min kroppsliga status så inser jag att min kropp behöver ta paus från två typer av styrkeövningar med skivstång, marklyft och djupa knäböj.

Detta beror på att jag saknar smidighet i baksida lår och sätesmuskulaturen för att utföra övningen rätt. Istället för att komma ner ordentligt med benen så stannar jag halvvägs och böjer på ryggen med utökad svank som följd. Dels blir det väldigt stor belastning för ländryggen och så lyfter jag med bröst ryggens muskulatur i väldigt stor utsträckning.

Min lärare ville att jag går tillbaka till att jobba med funktionella övningar, tills jag har arbetat upp min smidighet. Jag provade på en del av dom bla utfalls steg, knäböj i olika former samt rotationsövning i överkroppen för att stärka bålmuskulaturen. Säger bara fett jobbigt om dom utförs med rätt kroppshållning.

När vi ändå var i farten så bad jag min lärare Sophie att titta på mitt löpsteg framförallt Charlie Chaplin fötterna. Jag ska prova med att stärka upp min adduktorer, insida lår, samt stretcha min höftböjare. Sagt och gjort idag bar det iväg till sportaffären och köpte ett grönt gummiband för träning av insida lår. Tänk där stod den då och glänste på en hylla en 16 kg Kettlebell, sagt och gjort den åkte ned i varukorgen, en sådan tingest har jag önskat mig sen i somras.

Jag har tränat också idag 60 minuters testcykel som om jag hade eld i baken gick grymt bra och sen kom gummibandet fram och pysslade om adduktorerna som grinade illa. Fortsatte med Ketllebell övningar för att känna mig fram. I morgon blir det åka av jag lovar =)

Hoppas ni har haft en lika bra träningsdag som jag har haft idag, Peace Love och Löparskor!

3 kommentarer:

 1. Intressant och va bra att kunna använda sin egen kropp i utbildningen! Spännande att se om det ger resultat!

  SvaraRadera
 2. GAAHHHH! Kettlebell! Äntligen! Jag har hittat ett gym på medborgarplatsen där de har kettlebells så jag får mitt lystmäte, men att ha sin egen.... avundsjukan ligger tung över tavastgatan he he!
  Du får köra det där testet på mig för o se om jag kvalar in i marklyft/knäböj-ligan eller om det blir kettlebellövningar för mig med i framtiden (win/win situation oavsett he he)

  SvaraRadera
 3. Nanni du kvalar in med råge då du har förmågan att gå ner och fatta stången med svansen mellan benen och utan att vika kroppen framåt i höften.

  SvaraRadera