söndag 13 februari 2011

När jag sover har hustrun svårt att sova


Det har smugit in sig en trend i vår familj. När husbonden sover som en stock så sover hustrun riktigt dåligt och tvärt om.

Nu hör det till saken att barnens vattkoppor, feber, förkylning och hosta gör nattvandringen bland barnen optimal. Men natten var lugn och fin och jag sov som en stock, när jag vaknade så kände jag mig riktigt utsövd.

En snabb titt på hustrun vid frukostbordet bekräftar min teori om sömnlös natt. Det är precis som vi turas om att hålla vakt på natten när den andre sover, då inte inräknat alla spring nätter för att lugna oroliga barn. Är det inte oroliga barn så är det fullmåne kanske inte konstigt att det känns som vi aldrig sover ordentligt.

Dagens träning var inplanerad till 60 min löpning i lugnt tempo med gåvila när det behövdes. Allt för att inte fresta på allt för mycket efter det långa uppehållet. Tyvärr sätter gårdagens styrkepass och kylan -17 grader lite käppar mellan benen. Planeringen ser ut som följer istället 60 min testcykel och gymboll med fokus på core stabilitet.

Kör hårt mina vänner, Peace Love och Löparskor!


4 kommentarer:

 1. Bra att du har alternativ! På cykel( och i vattnet) kan du köra både längre och lite hårdare eftersom det inte sliter så mycket. :-)

  SvaraRadera
 2. Ingmarie, bra då vet jag mailrapport kommer angående veckans träning.

  SvaraRadera
 3. Bra med alternativträning. Fasiken -17 grader!! Det är rätt kallt faktiskt...

  SvaraRadera
 4. Carina, brukar inte banga men vid -15 grader går min gräns :)

  SvaraRadera