fredag 12 november 2010

Förkylning eller vad det nu är

http://bilder.alltinggratis.se/Dagen två av grabbförkylningen eller vad det nu är har accelererat förkylningsgraden en aning med dunkande huvudvärk och kraftigt utflöde ur näshålan. Det är med andra ord inte läga för annat än vila och kurering.

I natt drömde jag om att jag intervalltränade med våran hund Leasa som för övrigt är en tax med korta ben. Hon slog mig med råge hur mycket jag en tog i. När jag nu drömmer om träning är det OK att kalla mig själv för köpare? Eller när uppfyller jag det jag kanske bara är motionär än så länge.

När jag för många år sedan jobbade inom finansbranschen så existerade ett aktieorakel på diverse internetsidor som kallade sig för 'löparen'. Han hade en fantastisk näsa för hur aktiemarknaden reagerade och gjorde så mycket uppmärksamhet, så om jag inte minns helt fel så hamnade han i någon TV-soffa så småningom. Den mannen sprang enligt honom själv varje dag och fnulade på diverse statistik och matematiska formler. Kanske begreppet varje dag uppfyller titeln Löpare.

Frågan är om jag blir en bättre löpare för att jag kan titulera mig löpare? Mig veterligen så blir jag inte en bra chef för att jag har titeln chef. När jag tänker efter så är titeln egentligen inget att stå efter. Jag tränar än himla massa nu som jag inte gjort på sju år och trivs med det, jag har till och med förändrat min livsstil radikalt. Denna förändring är egentligen en större bedrift enligt mig själv och det kanske är så att jag har blivit en 'ny' människa. Helt enkelt Jesper Scheutz version 2.0

Peace Löve och Löparskor!

5 kommentarer:

 1. Jag har funderat i precis samma banor. Jag hade ett tag en diskussion med mg själv på bloggen huruvida jag var löpare eller ej. Alldeles oavsett titeln så var det, som du skriver, förändringen och beteendet som egentligen var det avgörande. Det viktiga är väl att man mår bra?

  SvaraRadera
 2. hua. jag känner mig som en löpare - men har supersvårt att titulera mig Löpare. Knas.

  SvaraRadera
 3. "Löparen" är välkänd och faktiskt en klubbkompis till mig! Han är fortfarande ett aktieorakel. .-)
  Löpare eller ej? Så klart du är!Vad är du annars?
  Krya nu på dig! ta dubbel dos D. En morgon, en kväll.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag kommer också ihåg "Löparen". Det var i slutet av 90-talet "Löparen" figurerade på olika internetsidor om aktiehandel men sen har inte jag hört något om honom.

  Kul att han är klubbkompis med Ingmarie också :-) och visst är du, Jesper, en löpare!

  SvaraRadera
 5. Magnus, jag är helt på din linje må bra är klart det viktigaste.

  Mia, du är en löpare med stort L i mina ögon men jag förstår precis din känsla. Men jag övar på det.

  Ingmari, wow vad världen är liten, du får nog jobba mer med mig innan jag vågar kalla mig löpare =) Vitaminer är bokade!

  Tack Lennart jag vet egentligen inte varför det känns så svårt får för mig att jag måste göra milen på sub 40 innan. Larvigt eller hur, jag jobbar på det.

  SvaraRadera