söndag 3 oktober 2010

Så där ja nu kom väggen


Jag har under året varit lite fundersam att motivationen hållt i sig under träningen. Mycket tror jag beror på att jag har kunnat hänga upp det på viktminskning och mindre kläder.

Sedan i juli har vikten nedgången varit obefintlig och snarare pendlat uppåt vissa veckor. Tre ynka kilon återstår och jag står stilla arghhh. Två tillbaka känner jag även att motivationen sviktar rejält. Har egentligen försökt förbereda mig mentalt under denna tid för att försöka hantera det på bästa sätt. Det är dock svårt som tusan trots att jag försöker skrämma mig med diverse gamla fotografier och att kläderna kommer bli för små.

Jag är helt övertygad om att jag måste hitta tillbaka till min motivations drivkraft för att lyckas inte bara med att ta mig ner de sista kilona till 80kg utan att kunna springa fort igen. Det kan tyckas futtigt att bråka om tre kilo men det är vid den vikten som jag blir "normalvikt" igen. Vad nu normalvikt är tycker ni men jag är helt övertygad om att jag ska inte ha 6 cm bukfett hängandes utanför byxliningen. Det ska inte heller vara supermager som jag är vid 75 kg utan 80 kg är lagom för mig trots alla mät index hit och dit.

Kan ni tänka er att motivationen tänds inte ens av att köpa nya löparprylar och då är det illa. Nu ska jag i alla fall masa mig ut på en liten runda som har tagit hela helgen att samla ihop sig för.

Ta hand om er därute i löparnas eget cyberspace, skogen, stigen, asfalten och de röda tartanbanorna =)

Peace Love och Löparskor!

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Viktnedgångar är jobbiga men jag tycker du har varit duktig och presterat riktigt bra. Imponerad av dig!

  Så kom igen nu och ta det sista också. Du är nästan framme!

  MVH

  SvaraRadera
 2. Hmmm - det här känns bekant på nåt sätt :-D Vi kan ju prova med lite hot - kan det funka på herrn? Om dryga veckan kör jag igång en kraftsamling för att sänka min vikt. Målet är sub 85(idag 93 kg)... Jag ska nafsa dig i hasorna från och med nu :-) Försten till målet bjuder på en bira... Sa jag att jag är superimpad av dig? :-D

  SvaraRadera
 3. Tack för uppmuntran Lennart och Magnus!! Magnus klart jag hakar på vilket datum startar vi?

  SvaraRadera