måndag 11 oktober 2010

I går lärde jag mig att möta människor på mitt sätt


I går fick vi besök av Leasas gammelhusse, hon är en Tax på 9 år som flyttade in hos oss i somras. Vi har försökt ses under hela tiden men det har alltid kommit något i vägen tidigare.

Det var med en viss nervositet vi inväntade Carl Fredriks besök på eftermiddagen. Så här i efterhand förstår jag inte vad det var att vara nervös över, men troligen var det mina små demoner som spökade att inte duga till.

Vi har pratats vid en gång i telefonen och skickat sociala meddelande via facebook så lite kläm hade jag fått vilken typ av man / husse jag väntade mig. Om inte så har Leasa visat på under vilka förhållanden hon levt.

Men allt blev så otroligt mycket bättre både Jessica och jag kunde föreställa oss. Vi spenderade cirka 3 timmar i vår matsal med kaffe och kaffebröd som Carl Fredrik tog med sig. Tiden bara flög förbi och vi berörde samtalsämnen allt mellan himmel och jord. Jag fick nya insikter om mitt behov av att starta eget och att det finns andra människor som upplevt samma behov som jag. Det var otroligt befriande tanke och lika självklar när jag hörde den men som på samma sätt är lika svår att få in under skinnet i tanken.

Redan nu har jag planer på att sätta ihop en föreläsnings serie om motivation. Allt för att försöka få människor att hitta sina egna nyklar till livsstils förändringar. Jag kan aldrig göra någonting åt människors livssituation men jag kan hjälpa dom att orka försöka förändra den.
Helt klart är att jag tidigare i mina arbeten har använt för lite av min intuition eller snarare inte litat på den. Det är dags nu att ta fram den för den är ett fantastiskt verktyg.

Efter Carl Fredrik åkt slog det mig vad enkelt det är att möta människor för att jag vill och inte för att jag måste. I mycket av mitt tidigare yrkesliv har jag inte valt vilka människor jag ska möta. Jag har alltid jagats av mål som andra en jag satt upp och andra människor har hela tiden dikterat reglerna för att duga till. Jag kommer naturligtvis att träffa på människor och kunder som jag inte själv kan välja men jag 'måste' inte träffa dom om jag inte vill.

Att leva är för mig att våga, att våga något otänkbart så har det alltid varit i mitt liv.
Ta hand om er därute mina vänner. Fortsättning följer på ett mycket spännande liv.

Peace Love och Löparskor!


7 kommentarer:

 1. Mmmmm - jag fattar faktiskt precis vad du pratar om (märklig tanke för en it-konsult ändå)! Jag gick en kurs för några år sedan som verkligen satte min värld i gungning. Intuition var ledordet och det finns INTE i it-världen... Jag lärde mig mycket och använder detta varje dag för att leda mig i mitt liv :-) DU kommer garanterat få en spännande resa och jag åker med lite här på sidan :-)

  SvaraRadera
 2. Återigen, jag beundrar dig som vågar kasta dig ut i det okända och göra det som du brinner för. Själv är jag alldeles för försiktig och bekväm av mig!

  SvaraRadera
 3. Tack Magnus och Staffan,

  Som gammal IT konsult (jobbade 5 år på Cap Gemini i Stockholm) så håller jag med dig intuition är inte så lätt att utnyttja så du får mer än gärna åka med på sidan av.

  Staffan, jag tror det mer handlar om läggning och mognad i mitt liv. Att vara försiktig och bekväm är ett måste för en familjefar. Hade jag inte det med mig i bagaget skulle jag aldrig våga, skulle aldrig våga riskera min familj.

  SvaraRadera
 4. Underbart! Jag blir glad både av att läsa att det känns så bra att springa och för att du är på väg mot något DU vill! Go Jesper! KRAM

  SvaraRadera
 5. Du har många oanade talanger...som jag iof inte tvivlade på. I love the fact that you: Do what you like, like what you do...!
  Skickar dig en tröja med det måttot, eller ska vi mötas IRL till och med?
  KRAAAAAAAM

  SvaraRadera
 6. Du kommer bli en fantastisk livscoach Jesper - det vet jag! När/om jag flyttar hem till Sverige får jag komma och träffa dig jag med (eller bara svänga förbi när jag är i krokarna liksom!!) och sen kan jag komma och föreläsa om Demoner - jag är bra på det just nu ;)
  TACK för all din support, jag är så tacksam och jag uppskattar det enormt!

  *stor kram*

  SvaraRadera
 7. åh vad jag är glad att ha dig som vågar det otänkbara...Hakuna Matata...M-

  SvaraRadera