fredag 13 augusti 2010

Bassängövningar

Idag var andra dagen i denna vecka av inomhus aktivitet med simring kring midjan. Vattenlöpning kan vara hur lätt eller jobbigt som bara den. Idag var det en sådan dag som det sistnämnda.

Intervaller stod på träningsmenyn och bestod i 5 minuters uppvärmning och sedan 1 minuters intervaller med fullt pådrag därefter 1 minuts vila. Tror att badhuset fick stänga efter jag varit där på grund av mjölksyra sanering i bassängen. Fula ord och mycket frustande tillägnades denna ädla träningsmetod men efteråt gud vad nyttig jag kände mig.

Vikten börjar så sakteliga ticka neråt igen. När jag tittar i träningskalendern så har juli i förhållande till övriga året varit en mager månad. Jag har tappat lite inspiration i träningen och då fram för allt i gången. Hoppas vattenlöpningen kan tända till lite jag har ju en pappa som gärna hakar på och gillar kontinuitet. Styrketräningen går som planerat och jag håller mina vikter så jag tappar inte muskelmassa trots kaloriunderskottet. Har min bror som peppar mig och det är säkert det lilla som behövs för att hålla näsan över vattenytan =) Försöker samtidigt intala mig att bar 4 kg kvar, tänk för ett halvår sedan vägde jag 103 kg och nu 84 kg, lätt att glömma bort att glädjas över det.

Nu ska jag vila middag medan sonen slåss mot utomjordlingar i vardagsrummet, jag är inte orolig han fixar dom även denna gång även om det ser mörkt ut. Som tur är tappar han aldrig sugen i stridens hetta!

Peace Love och Löparskor!


2 kommentarer:

  1. Jiha! Strålande! Jättebra jobbat! Har du börjat småjogga med? :-)
    Svar; Kommer gärna och besöker er! Vore superkul!

    SvaraRadera
  2. Med tanke på den mentala stress du utsatts för under juli månad, har du varit mycket klok i att lyssna på din kropp och ta det lugnt med konditionsträningen. Psykisk stress+ stress från kaloriunderskott + ytterligare stress från konditionsträning = stor risk för utbränning, tappad motivation, negativ hormonutsöndring och steg bakåt i fettförlust. Istället har du varit en lysande far, make och bror trots svårigheter och sömnbrist. Du har varit ett stort stöd för mig i min kamp, och arbetssökande och du har faktiskt gjort framsteg i gymet. Du har byggt en borg åt din äldsta son, flyttat om rummen på övervåningen, hittat på nya brödrecept och "kommit tillbaka på tåget direkt" efter en avstickare på legoland. Att du har stått stilla är bra, det vittnar om att du kan bibehålla vikten, trots minskad aktivitet. Mängden kalorier in är av större vikt än kalorier ut vid fettförlust. Likaså är balans i livet i övrigt, då psyke och kropp hänger tätt samman. Psykisk obalans= obalans i hormonsystem= obalans i kroppsliga processer= obalans i kroppen. Många som försöker tappa fett, misslyckas ofta pga att när livet blir lite stressigare än vanligt, handskas de med detta genom att tröstäta och således få i sig för mycket kalorier. Du har inte gjort detta, utan hittat andra strategier att handskas med livets svårigheter. GULDVÄRT!! Stort grattis käre bror, jag är så stolt över dig. ps. de sista 4 kg kommer vara borta innan oktobers slut, belive you me! ds.

    SvaraRadera