tisdag 8 mars 2011

Snälla Garmin???

Jaha nu har jag drabbats av teknikstrul. För mindre än ett år sedan köpte jag mig en Garmin 310xt pulsklocka. Allt var frid och fröjd den tickade på och jag tränade, den till och med hjälpte mig att hitta tillbaka hem eller snarare närmsta bilväg då jag sprungit rejält vilse i skogen.

Sen i december har den strulat och cirka var 10 minut dalat ner en 50 pulsslag från den pulsintensitet jag befinner mig på. För att sedan efter några sekunder komma upp till rätt pulsnivå som jag håller.

Jag har Googlat på problemet och tydligen håller inte Garmins pulsband inte riktigt måttet. Lätt som en plätt tänkte jag och skickade iväg båda pulsband och klocka till Garmins service center på deras inrådan.

Efter en vecka fick jag tillbaka klockan eller snarare en nya pulsklocka och pulsband. Jag gav mig genast ut på en runda men så besviken jag blev. Tror ni inte det är samma problem med denna klocka och puls band. Jaha så nu är det bara att skicka in klocka och pulsband igen med en ny fraktkostnad på 150 kr.

Har snart gjort av med lika mycket pengar på frakt som det skiljde mellan Garmins GPS modell och Polars GPS modell. Nu får ni nog vässa er Garmin för att få igen mig som en god ambassadör för eran löparklocka!

Jag är så besviken att jag nästan missar att skriva om min träning. Det blev totalt 60 minuters testcykel mellan 19.00 och 20.00, bra där med Rapport som underhållning halvvägs. Sedan blev det 20 minuters intensiv Kettlebell övningar med bål, biceps, triceps och delta muskler som fokus. Bra pass och riktigt pigg blev jag =)

I morgon är det nya dag i skolan med instudering av anatomi och stretch på schemat.

Peace Love och Löparskor!

4 kommentarer:

 1. Märkligt!! "Tvätta pulsbandet" tänkte jag innan jag läst klart men det var inte det som var problemet. Jag har läst på jogg.se om flera som rapporterat om konstiga pulsvärden från 310:an, märkligt eftersom det är deras senaste, och dyraste modell.

  Jag har aldrig haft något problem med min Garmin 305 under ett års tid. Med den Polar jag hade innan hade jag däremot ofta problem med dålig kontakt på pulsbandet och därmed konstiga värden.

  SvaraRadera
 2. Japp jag valde Garmin av den anledningen att många var nöjda med just den modellen. Jag har provat allt som föreslås på diverse forum världen över utan någon förbättring. Jag har till och med ikväll kört testcyckel utan tröja på överkroppen med samma resultat. Jag hoppas Garmin fixar detta för jag trivs med just denna modell, efter att vandrat igenom modeller av både Polar och Suunto.

  SvaraRadera
 3. Jag får jätteofta helt galna pulsvärden men jag orkar inte bry mig. Framförallt vill jag inte vara beroende av en pryl. Skulle aldrig få för mig att låta ett pulsband styra mig. Lita mer på känslan!:-)

  SvaraRadera
 4. Jag har en 310XT och hade problem med skumma pulsvärden ett tag, men så spände jag pulsbandet lite hårdare, och efter det har jag haft noll problem. Pröva?

  SvaraRadera