lördag 3 juli 2010

Små skador gör också ont


Hmm typiskt efter gårdagens ben pass har jag svårigheter med vänster baksida lår. När jag anstränger det så rycker det i muskeln och krampar. Dagens 2 timmars pass byttes till 30 minuters lugn testcykel för att öka genomblödning. Denna avslutades med stretch för att försiktigt få tillbaka lite längd i muskulaturen. Hoppas att dagens vila och nattens sömn gör mirakel.

Har inte varit skadad sen jag startade upp min träning i januari så ska inte klaga. Jag har min accessment test hos Rubin McRae nästa fredag och vill inte missa den för allt smör i småland. Alla rehab tips mottages tacksamt.

Ta hand om er därute och njut av sommaren och den underbara värmen vi har.

Peace Love och Löparskor! //J

4 kommentarer:

 1. Massage på tennisboll, varm/kall dusch, liniment, voltaren-gel. Lite extra protein och 8-10 g fiskolja (yup, 8-10 kapslar dvs) samt att ligga minst i kalori-balans 1-3 dagar. Små skador har lättare att uppstå under ett kalori-underskott, därför är det viktigt att ge extra byggstenar (av bra kvalitet) snabbt för att hjälpa till med läkningen i tid. Vi ses imorgon bro!

  SvaraRadera
 2. Stärk baksidan av låren genom t.ex. "höftlyft". Stretcha rumpan. Bra att du tog det lugnt i dag och att du ska till Rubin. Eller det kanske inte är för behandling?

  SvaraRadera
 3. Svart det dar med rehab och prehab (som ju ar minst lika viktigt i forebyggande syfte). Jag tror ocksa pa allman benstyrka men du verkar ju kora mycket styrka anda. Har sjalv varit skadad med "ITB" och korde da dessa ovningar for att bygga upp:

  http://petra-running.blogspot.com/2009/12/benforstarkning-del-1-itb-senan.html

  och

  http://petra-running.blogspot.com/2009/12/benforstarkning-del-2-itb-senan-lar.html

  SvaraRadera
 4. Ingmarie ska till Rubin för mitt Accessment test så Ingmar får lite klarhet i min muskulära status. Har stretchat och tagit det lugnt känns bättre idag.

  Tack Petra för tipsen har under åren bara besvärats av ITB senan en gång då jag fick bryta Lidingöloppet med 1,2 km kvar. Men helt klart förebyggande träning är det bästa.

  Nu susar jag och bror min iväg till gymmet för lite styrka och smidighet i övre delen av kroppen =)

  SvaraRadera