onsdag 8 juni 2011

10 som blev 5 som blev ....


Först hadde jag ingen lust att träna så jag tvingade mig iväg ja eller nästan i alla fall. Jag hade dock missat att jag skulle hämta barnen hos sina kompisar så jag fick ta svängen om i full löparmundering. Måste ha sett riktigt roligt ut men det är ju modernt att strutta runt i löpartights till vardags nu för tiden.

Glad som en ko på grönbete sprang jag iväg och fort gick det de första 2 km i mina mått mätt. Det kändes så otroligt skönt att sträcka ut och känna muskler som svarar med styrka och kraft.

Jag är ingen värmelöpare av rang det har jag skrivit om tidigare blir lätt överhettad. Dagens 35 grader i solen var skönt till en början med efter min snabba öppning så blev jag liksom lite trött och huvudet åker på sne. Mitt första tecken på för varmt är att jag lutar huvudet mot vänster axel, så bara att planera om.

De 10 km som jag tänkte att springa i lugnt tempo förbyttes till 5 km med två snabba kilometer och 3 hyffsade. På det stora hela är jag nöjd med rundan trots att jag inte orkade hålla i min öppning. Normalt är min vana trogen att aldrig ge mig från utsatta mål och åker då lätt på skador, men idag kom jag hem trött med glad utan att tagit ut mig helt.

Tar min långrunda på 10 km en annan dag och förslagsvis på morgonen om värmen håller i sig.

Peace Love och Löparskor!

2 kommentarer: