söndag 9 september 2012

Dåligt är inte alltid sämst

Det är inte alltid avbrott i träningen behöver vara överskuggande svart och negativt. Jag har under åren oftast upplevt skadeuppehåll från träning som något negativt. Det har ibland gått så långt att jag slutat med träningen. Känns det igen?

Lånad av axon.blogg.se
Med lite mer erfarenhet i bagaget hur människokroppen fungerar så har jag faktiskt lycka vända trenden till något positivt. Kroppen hinner återhämta sig, det ges tid för reflektion vad har gått bra och vad som gått mindre bra. Framförallt ges jag tid att fundera över finns det andra sätt jag kan träna på för att undvika skadan i framtiden.

Det är inte alltid jag följer mina egna råd men det hjälper mig att utvecklas både som människa och idrottare, att agera utifrån en skadesituation istället för att reagera utifrån den. Erfarenheten gör att jag idag förstår mina patienter bättre vad dom går igenom mentalt vid rehabilitering av en skada. Jag vet att rehab är tungt och tråkigt och även jag längtar bara efter att få sträcka ut i full kraft och energi. Att ges tillfälla att guida en idrottare att hålla modet uppe vid rehab träning är att gå på slak lina, det kräver fingertoppskänsla. Men ger massor av positiv energi tillbaka när kommunikationen finns där.

När jag nu har sett ett antal av mina patienter ta sig igenom rehab fasen och faktiskt kommer ut starkare i kropp och skäl, lite som pånyttfödda. Det är inte bara ett kvitto på att jag har förstått mina patienter det stärker även mig i mitt arbete och träning.

Rehab kan vara tråkigt och förgörande men även en inre resa för själen om du tillåter det. Påminn mig gärna om det när det gungar under min fötter i framtiden.

Peace Love och Löparskor!

3 kommentarer:

  1. Du är så klok. pok M-

    SvaraRadera
  2. Helt sant och ja, jag ska påminna dig. Och en skada behöver ju inte betyda att man inte kan träna alls. :-)

    SvaraRadera
  3. Helt klart är det så Ingmarie!

    SvaraRadera