torsdag 16 augusti 2012

Mitt lilla helvete

idrottensbokklubb.se
Grannarna undrar och gömmer sig bakom gardinerna, hundarna tror jag är galen, barnen gapskrattar som tur är så är hustrun på jobbresa. Allt sker för öppen ridå i vår trädgård. Det kan se enkelt ut på pappret men för mig som bär på ex antal i övervikt ett riktigt helvete.

Det började med en runda för en vecka sedan och jag trodde jag låg för döden. Nu är jag uppe i 5 på en 10 minuters period och nära döden upplevelser dansar för mitt inre öga. Målet är en runda per minut i 10 minuter och överleva. Jag har på mig till julafton och jag ska klara det.

Det hela handlar om 4 enkla övningar, 10 meters utfallsteg, 10 grodhopp, 10 steg björngång som avslutas med 10 kråkhopp. Allt i en cirkel med jämn takt.

Vad klara du?

Peace Love och Löparskor!

4 kommentarer:

 1. Kärt barn (cirkelträning) har många namn. EFIT har jag inte stött på tidigare, vad jag minns.

  Jo, den här sortens cirkelträning kan bli apjobbig. Körde själv det mesta av min styrketräning med cirkelträning för ett par år sen. Men jag kan inte påstå att jag blev särskilt mycket bättre på annat än just att jag kunde göra cirkel snabbare och bättre (teknik). Tyckte den där träningsperioden i mitt liv visade att man blir bra på det man tränar. Men tekniken t.ex. ifrån knäböj (eller kråkhopp) och annat är användbart framöver i annan träning.

  Apjobbigt var ordet :)

  SvaraRadera
 2. Badgear, helt klart är det så det du tränar blir du bra på. Jag använder dessa övningar för att jaga på flåset och öka rörligheten i komplexa rörelser (över flera leder). Har en grym nytta av det i endel av mitt yrkesliv som brandman. Löpning kommer under en annan del av mitt liv cirka 10 kg senare.

  SvaraRadera
 3. Bra Jesper!!! Bara kämpa på! Klart du fixar ditt mål till jul! Kommer bli en bra julklapp:)!

  SvaraRadera
 4. Du är verkligen duktig du. pok...stolt M-

  SvaraRadera