söndag 12 augusti 2012

Foam roller is the ......

Sen jag tog mitt eget rehab jobb på alvar så måste jag säga att foam roller is the...... Mina låsningar i  rygg är inte borta men fantastiskt mycket bättre. Så pass att jag inte längre märker dom under träning. De trigger punkter jag får  behandlas med mycket stor framgång.

Det är ett smått genombrott i min tunga träning. Historiskt sätt har jag alltid haft det mycket mycket tungt när jag lägger på mig träning ett snäpp upp. Det har många gånger hindrat mig att gå vidare till en ny nivå. Men med en foam roller klarar jag av att hantera smärta, låsningar och begränsad rörlighet på ett sätt som jag inte upplevt tidigare.

Nu gäller det bara att backa tillbaka lite så jag inte går på för hårt så jag skadar mig, för nu är det flyt i träningen.

Hoppas ni har haft en lika härlig träningsvecka som jag har, nu njuter jag av OS avslutningen men en sovande tax på magen.

Peace Love och Löparskor!

3 kommentarer:

 1. Foamroller är grym!! Jag har även den taggiga varianten, ännu jävligare (läs bättre:))!

  SvaraRadera
 2. Härligt Carina, har provat en ännu värre variant som en av mina kunder använder sig av. Det är ett plaströr i samma dimension som används till avlopp. Kan säga att jag som står ut med mycket inte hade en chans fy tusan ...... Jag håller mig till den blåa och en något hårdare variant i svart och gött gör det !

  SvaraRadera
 3. Jag kör med Rumbleroller. (Som Carina) Ännu bättre om du frågar mig. En foamroller med "piggar" på.
  När är du i 08;a land igen? tar gärna emot lite "vanlig" knådning... :-)

  SvaraRadera