måndag 13 december 2010

Det är ibland lite jobbigt att bli vuxen!


Den gångna veckan har träningen legat helt nere för att återhämta mig. Lite promenader med hundarna har genomförts för syretillförseln. Den illvilliga viruset vill inte riktigt släppa taget så även denna vecka lider jag av lite huvudvärk men det är en klar förbättring sedan tidigare så en veckas vila var välbehövligt.

Det har nu snart gått fem veckor utan någon kontinuerlig träning och blä-faktorn är stor och överhängande. Jag har i alla fall anmält mig till NY Marathon 2012 hos Spring Time Travel i helgen. Denna vecka kommer radio Södermanland till mig för att göra ett program om mitt nyårslöfte som startade för snart ett år sedan. Som ni ser så gör jag allt för att sätt lite press på att träna =)

Denna vecka planerar jag i alla fall att genomföra tre pass för att vecka kroppen till liv igen. Två stycken 30 minuters löppass och ett styrkepass. Tränare Ingmarie peppar och står i och är helt klart en faktor till att jag fortfarande längtar efter att löpträna trots kylan.

I helgen firade vi vår dotters födelsedag och jag fick en inblick i skillnaden mellan barns och vuxnas värld. Hon är nu 11 år och står på gränsen till att vara vuxen och pendlar mellan ett barns behov och en vuxen persons behov av integritet (barn behöver också integritet men just nu är ytterligheterna extra stora). Vad var då den stora katastrofen undrar säkert ni? Inget dramatiskt med tankeväckande för en småbarnsfar på 45 år.

Kärlek och omtanke är just nu i hennes liv något som hon tar för självklart och då är handlingar mycket viktiga och ett stort bevis på just omvårdnad och kärlek. Att inte läsa hennes önskelista noggrant och förstå att 1 till och med 5 är en rangordning och inte likhetstecken är vuxen dumt. Klart att hon blir besviken och ser det som ett misstroendevotum mot henne hon har ju allt annat. Pedagogen pappa försöker då lite lätt vuxet irriterad förklara det här med vikten av kärlek, värme mat på bordet. Inte riktigt läge pappa får jag till svar och det stämmer nog.

Tänk på att uppfylla lite önskningar mot er själva och mot andra i er omgivning till jul men glöm inte att slänga ett extra öga på önskelistorna för det kan ibland ha extra stor betydelse. Min största önskan förutom lyckliga barn, fred på jorden och allt annat är att komma igång och löpträna igen. Det är barnsligt nog nummer ett på min önskelista =)

Peace Love och Löparskor!


6 kommentarer:

 1. Klart du kommer igång med löpträningen igen!
  Nu när du har anmält dig till NY Marathon å radion ska komma, så ska du nog se att tomten kommer med inspiration och ett friskt 2011 till dig i julklapp! Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tack Linda tar med mig dina lyckönskningar!

  SvaraRadera
 3. Kul med Radio och NY anmälan! Håller tummarna för att du kommer igång med träningen (och att dottern blivit tam igen :) )

  SvaraRadera
 4. Hej Jesper!
  Kul att du anmälde dig till NYCM 2012. Du kommer INTE att ångra dig. Hmmm, det verkar vara många som åker över 2012. Hmmmm, börjar bli lite sugen jag med nu.

  Hoppas att du kommer ut på de där träningspassen nu.

  SvaraRadera
 5. Vad roligt med NY!! Jag funderar själv på att slänga in en anmälan. Det känns som att man bör genomföra det loppet någon gång i livet!!

  Ge dig iväg ut och kör dina pass nu så blir det bra det här!!

  SvaraRadera
 6. Lennart, Carina, klart ni ska =)

  Sofie RW, jada hon är inte direkt lågsint =)

  SvaraRadera