lördag 20 oktober 2012

Valfrihet till förbannelse

Vet inte om det bara är jag eller om det finns fler där ute som börjar sno in sig i alla val som ska göras. Jag kan göra listan hur lång som helst vilka 'viktiga' val som måste göras för att vår framtid ska bli så gynnsam som möjligt. Med ordet gynnsam inrymmer begreppen billigare, service mot kunden, mer pengar i framtiden och säkert minst 10 fler fördelar.

Inflationen i valfrihet har pågått minst två decennier men har det verkligen blivit billigare för att vi tex har flera telefonbolag att välja mellan, fler apotek eller el-leverantörer? Handen på hjärtat finns det någon som kan peka på just detta blivit mer gynnsamt?

Okej jag köper att tex telefoni har blivit billigare per minut i prislistorna och till viss del helt gratis. Men går det 'bara' att ringa med ett telefonabonnemang. Kan inte säga att jag kollat så noggrant men jag är tveksam. Min faktiska kostnad för detta går upp för varje år sett. Sen får jag så mycket mer tjänster varje år så jag ska inte klaga, men jag utnyttjar dom inte.

Nu finns det säkert någon läsare som kan plocka fram statistik som säger motsatsen, vilket det allt som oftast gör, beroende vilket synsätt du anammar. Jag kan inte säga att jag inte bidragit till utvecklingen för även jag har utnyttjat min rösträtt och får egentligen stå mitt kast. Men jag blir så otroligt trött på att välja under parollen gör du det inte så får du ingen pension, detta är viktigt, vi är så mycket bättre än konkurrenterna, vill du inte framtids säkra din TV, bla bla bla.

Jag vet att våra val samtidigt bygger våra varumärken vilka vi är eller vill vara utåt. Måste bara ha är ett mantra i mitt liv som jag inte är så stolt över, men ack så svårt att ta sig ur.

Nu har jag i alla fall satt ner foten så fort telefonförsäljarna ringer, jag möter dom i gallerier, i den lokala mataffären, är svaret alltid det samma. Inte intresserad jag har bundet abonnemang, avtal  eller vad det nu gäller. Om det nu blir 100 kronor billigare på hit eller dit, så jag orkar inte med den ständiga jakten på smarta val.

Tänk om vi nu kunde lägga ner lika mycket resurser på vår miljö vi lever i och mina barn ska växa upp i och förvalta!?

Dags att gå till gymet efter det att jag 'bara' har valt el-leveratör, pensionsplacering, telefoni, bank, matvaruaffär, bensinbolag, datorleverantör, livsstil, Google eller Internet explorer, FB eller inte, Via eller Ajax, Svenskt kött eller Danskt, Audi eller Volvo, Tax eller Labrador, GI eller LCHF, Cross Fit eller inte, fotboller eller innebandy, tjej eller kille, svart eller vill.......

Gahhhh dags att släppa taget om det materiella och börja leva livet och söka andra världen här i livet!!

Peace Love och Löparskor!

3 kommentarer:

 1. Ja i vissa fall finns det faktiskt för många alternativ. Även om valfrihet och demokrati är bra saker. En sak är dock säker: Löpning alltid val 1!

  SvaraRadera
 2. haha. Ja det är ett ständigt väljande. Från det man går upp till det man går och lägger sig.
  Men ibland väljer jag helt enkelt att inte välja. :-)
  Det får liksom bli som det blir. :-)

  SvaraRadera
 3. Härligt då är jag inte ensam Ingmarie och Snorkkis!

  SvaraRadera