tisdag 30 oktober 2012

ibland är bloggande som middagsmat

Ibland funderar jag och funderar, skriver en rad och raderar. Bläddrar lite i tidningen, kliar på hunden, tar en kaffe eller något annat smaskigt. Det vill liksom inte rinna till den där nerven och ivern att skriva då det bara flyter och tid och rum försvinner.

På samma sätt är det med familjen Scheutz existentiella fråga varje dag...... vad ska vi äta till middag. Det är ett lika hett samtalsämne som Orkanen Sandy just nu, dock klarar vi oss från 4 meter högre vattenstånd i vår trädgård. Vi har provat det mesta för att öka motivationen, mattidningar, veckoplanering, spontanköp, fråga barnen vad dom vill ha osv. Inget har egentligen inte givit någon större boost i middagsplaneringen.

Den sista utposten är 'matkasse' en sådan däringa modern variant du beställer i affären med recept ingredienser i. Nu bor vi ju lite på landet så våran variant får vi hämta i affären. Jag känner dock att jag redan från början är skeptisk att någon annan än familjen ska bestämma vad vi ska äta. Ser redan nu framför mig barnen gallskrik efter köttbullar och makaroner 8 dagar i veckan av sju möjliga.

Nä jag vill ha något mer drastiskt i mitt liv så som bli vegetarian men så är jag ju en rastlös skäl och vill prova allt. Får se om jag lyckas övertala hustrun denna vecka, över min döda kropp är argumentet just nu. Inte världens enklaste förhandlingsläge.

Peace Love och Löparskor!

3 kommentarer:

 1. Men det låter intressant. Gissar att man skulle hitta en massa ny inspiration och råvaror om man blev mer vegetarisk. Eller bytte butik man handlade på. Är ändå benägen att hålla med frugan... över min döda kropp skulle jag bli vegetarian.

  SvaraRadera
 2. OMG Snorkkis trodde jag skulle få medhåll där =P

  SvaraRadera
 3. Förslår att ni inför en vegetarisk dag i veckan, på så sätt tvingas ni prova lite nya maträtter och kanske kan ni då lockas att äta mer grönsaker till övriga rätter också...men det var bara ett förslag :)
  Eftersom jag själv nästan äter vegetariskt kan jag säga att utmaningen för mig ligger i att tillföra bra och nyttig protein till varje måltid!

  SvaraRadera