tisdag 22 november 2011

Gymet

Tänk att ha en egen dag mitt i veckan som bara är vigd för egna aktiviteter. Lyx eller hur men det är något jag unnar mig som egen företagare.Jag tror inte på det där att jobba som en blåslampa 7 dagar i veckan, då drar jag hellre ner på min levnadsstandard.

Sagt och gjort idag bar det iväg till gymet för lite komplexa skivstångsövningar. För er som inte är bekanta med begreppet så kan det sammanfattas med att du rör dig över flera stora muskelgrupper eller över flera leder i en och samma övning tex frivändning med skivstång, som avslutas med skivstången på raka armar över huvudet.

Fördelen för mig är att jag på detta sett jobbar med stabilitet i hela kroppen då vikten är fri och inte sitter fast i en maskin. Det behövs inte så mycket vikt för att bli trött på min nivå, en 20kg skivstång med 12 repetitioner i följd är lagom just nu. Sen när flåset och styrkan kommer går det att köra flera övningar på raken för att öka komplexiteten. Då ökar du ansträngningen utan att för den delen behöva lasta på mer vikt, bra eller hur. Lite som min glada träningskompis Kettlebell som nu är för tung att träna med ( tänk så det har blivit), men påt igen !

Peace Love och Löparskor vänner kör hårt där ute, i morgon blir det lite lätt löpning, dags att hämta killarna på dagis och skola =D

1 kommentar: