lördag 22 januari 2011

Får jag säga att jag ångrar mig!

Jaha första träningspasset efter 14 veckor sjukdom och jag var tvungen att läsa mina tidigare inlägg för att se att jag verkligen tidigare njöt av träning.

Löpbandet fick slita hund idag med 10 minuters rask gång till uppvärmning och sen 10 x 2 minuters intervaller i maklig takt. Därefter piskade jag på med 75 stycken situpps, 30 stycken ryggupps som avslutades med 3 x 10 axelpress med 12 kg som vikt.

En trött något slokörad man i 45-års åldern släpade hem sina tunga ben för kvällens matlagning och lördagsmys.

Får jag säga att jag just i detta ögonblick ångrar min anmälan år 2012 eller!

Peace Love och Löparskor, jag är tillbaka stridslysten redan i morgon.

PS. skorna då undrar ni, jo lite för varma för min smak, lite för mjuka när jag satte i framfoten så jag fick inget svung i steget. Men vad tusan vad räknar jag med min form. Återkommer med närmare analys =) DS.

6 kommentarer:

 1. Stolt över dig bro! Hoppas utbildningen är till belåtenhet so far!
  Tips, om du ska styrketräna och intervallträna under samma pass, börja med styrketräningen. Du behöver krämen för att styrketräningen ska ge resultat, då muskelfibrerna måste överbelastas för att stärkas. Utan kräm orkar du inte överbelasta. Intervallträningen tränar ju hjärtat och mjölksyretåligheten, samt är mer mentalt krävande. All träning efter intervallträning kommer kännas tyngre och tråkigare än om du avslutar med intevallerna. Om du istället använder styrketräningen som uppvärmning av muskler och nervsystem, kommer du få ut mer av efterföljande intervaller tror jag. Dessutom är det ju skönt att slippa ha något på schemat efter de jobbiga intervallerna. Så skulle jag lägga upp mina kombo-pass om jag var du, men smaken är som baken. Hoppas allt är väl annars, kul att du är tillbaka bro, nu är det bar´o åk!

  SvaraRadera
 2. Jeppe! Du är snart tillbaka! Grus- o skogsvägarna ligger och väntar på att tas i bruk. En av alla mina otaliga gånger då jag skulle börja komma igång igen var på Holgerstorp. Jag hade läst att det var ok att bara småjogga och göra det under i flera veckor
  alltså typ 6.30-7.00 tempo. Jag har aldrig varit snabbare efter den träningsperioden!Det gav en tankeställare! Själv är jag igång (vågar jag säga det?!)igen! Vad säger du om Spring Cross 7 maj?

  SvaraRadera
 3. Tack Bro ingen dum ide alls, utbildningen är helt fantastisk vilken energi jag får.

  Mats kul att du är på G, tar med mig dina visdomsord och springcross javisst om jag bara får hålla mig frisk så är jag på =)

  SvaraRadera
 4. Det är lugnt Jesper. Du är snart på banan igen och 2012 är långt fram!! Du ska inte ångra det, det kommer att bli helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 5. NEJ! Du får inte säga att du ångrar dig! Nu vänder det!

  SvaraRadera
 6. Carina tack för peppen!

  Ingmarie min ständiga inspirationskälla tack för att jag har dig. Mail ligger i din inbox!

  SvaraRadera