måndag 31 januari 2011

Dag ut och dag in


Tänk vad lite motivation och intresse gör det så mycket enklare avseende inlärning. Jag minns med stor vånda i mina tidiga skolår upp till gymnasiet. För att inte tala om mina år på universitetet, urk vad jag fick slita med pluggande och omtentor. Lägg där till läs och skrivsvårigheter. Att jag klarade det känns som ett under så här i efterhand.

Annat är det nu när jag kan frossa i vävnadslära, kroppens alla muskler och benstrukturer. Kan inte säga att alla grekiska och latinska namn är lätta att lära sig men jag suger in det med varenda por i kroppen på något märkligt sätt.

När vi idag fick 30 nya benstrukturer att lära oss kunde jag inte annat än le och förundras över hur roligt det är att lära sig. På något sätt ser jag redan nu hur jag kommer att kunna använda min kunskap i framtiden. Det är just det som säkert är min nyckel till inlärning men tänk om jag sett det redan årskurs ett =)

När jag satt på tåget hem från Stockholm så funderade jag mycket på hur jag ska kunna skapa denna inlärningsgrund för mina barn. Nu är jag inte den största pedagogen i familjen trots min 40 universitetspoäng i ämnet, detta på grund av min avsaknad av tålmodighet. Detta är något jag måste arbetas på, men mer om det framöver

Saker kan också vara tråkiga att lära sig trots att jag vet hur jag ska använda kunskapen.
Ett tydligt exempel är den årliga deklaration vilket snart det är dags för igen =)

Peace Love och Löparskor!


2 kommentarer:

  1. Jag är också lite intresserad av att läsa lite extra. Inte så som du, men någon kurs här och där vore jätteroligt. jag blir så inspirerad av att du är stå himla taggad!!

    SvaraRadera
  2. Carina; tack roligt att det smittar det är meningen =) Det finns massor av helgkurser bara att bestämma vilken del av kroppen som du vill lära dig om. Jag gillar medicinskt kursforum av förklarliga själ, men ett av dom är att det är praktiserande naprapater som undervisar.Vi får så himla mycket extra av erfarenhet och tips.

    SvaraRadera