söndag 25 november 2012

Win win eller whine whine situation

Jag vet att det inte är riktigt legalt att vara negativ och klaga. Var inte så neggo, sluta klaga, sur gubbe eller andra liknande floskler slänger vi omkring oss. Men har ni funderat på om det inte kan vara så att det egentligen är en övertrycks ventil för själen? Visst det går att fastna i ett mantra som sedan blir en själv uppfyllande profetsia.

Möter det ofta hos mina patienter att dom vill 'gnälla' lite och att någon lyssnar utan att ge några råd. Som man är det svårt att inte automatiskt koppla på problemlösnings mekanismen och överösa patienten med lösningar. Men om ingen lyssnar så är det nog lätt att fastna i negativa grubblerier, det ges aldrig chansen att lätta på trycket.

Jag tror att det kan gå från Whine Whine- till Win Win situation om du lånar din vän din uppmärksamhet för någon minut. Vem vet nästa gång kanske det är din tur att ha en tryck kokare i själen.

Peace Love och Löparskor!

1 kommentar:

  1. Visst är det bra att gnälla lite ibland men över lag tror jag många gnäller lite för mycket och för ofta...Då är det bättre att göra något åt saken och försöka se det som faktiskt är bra i ens liv. :-)

    SvaraRadera